Lali Puna

Den dovne, tilbagelænede stemning, der hersker på dette album vil bestemt gøre sig godt på en af de mere melankolske sommerdage – som en let kølig vind, der trænger ind gennem vinduet i et mørkt soveværelse, mens varmen lægger en dæmper på lydene udenfor. Som noget hemmeligt på en dag, hvor solen skarpe stråler afslører det meste.

Der skal mod til at afsløre sine hemmeligheder og vise sine skæve sider. Ikke desto mindre er det netop, hvad det tyske electro-popband gør på denne opsamling. Og heldigvis må man sige. For de i alt 19 numre bestående af b-sider, remix og sjældenheder udgør tilsammen en gennemført, smuk helhed, der er hel del mere spændende end kvartettens seneste album ‘Faking the Books’ fra 2004. Den rockede overfladefilm er væk, og det, der er tilbage, føles langt mere ærligt og dybtfølt. Samtidig optræder Valerie Trebeljahr sofistikerede, kølige vokal i nye og klædelige kontekster.

Opsamlingen tager lytteren med ud på en lang behagelig rejse i bandets mere bugtede lydlandskab – ud på små sidespor, hvor flygtige bekendtskaber og seriøse samarbejdspartnere alle har sat deres aftryk – heriblandt To Rococo Rot, Two Lone Swordsmen og Dntel. Albummet indeholder desuden nogle af Lali Punas egne remix, og den fremragende version af Slowdive-nummeret ’40 Days’ fra Morr Musics hyldest til Slowdive, ‘Blue Skied and Clear’ fra 2002. Oven i hatten er der blevet plads til et par enkelte helt nye numre, som ‘Past Machine’, der er dedikeret til den britiske musikjournalist John Peel, der døde sidste år.

Lali Puna. 'i Thought I was over That - Rare, Remixed and B-sides'. Album. Morr Music/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af