Peter Bjorn And John

Du har sikkert allerede fløjtet med på det iørefaldende fløjtetema i sangen ‘Young Folks’. Den er første single fra Stockholm-gruppen med det mærkelige navns tredje album, som har fået solid airplay. Med sine funky trommer, hypnotiske maracas, gale bongotrommer og en let glidende lo-fi basgang er sangen en rigtig indie-hymne, men også en fin eksponent for den smadrede og ekstrem iørefaldende pop, som de tre svenske kompisar skruer sammen.

For der er langt mere at komme efter på ‘Writer’s Block’ end førstesinglen. ‘Paris 2004’ smager med sine tørrer trommer, akustiske guitar og banjo lidt af Sufjan Stevens, mens ‘Roll The Credits’ nærmere trækker i en mere storladen retning a la Spiritualized. ‘Let’s Call It Off’ og den suggestive ‘Start To Melt’ oser begge langt væk af 60’er-pop med surfguitar og vokalharmonier og en snært Phil Spectors wall of sound-produktion.

Og så skiftes Peter, Björn og John da også lige til at synge lead vokal. Dermed synes alle kortene nærmest at være smidt op i luften. Men skulle pladens titel på nogen som helst vis henvise til, at der har været skriveblokade undervejs, så er det fuldstændig uhørligt. Ideerne vælter rundt i en dejlig charmerende masse, som giver alt den mening, der er brug for på et popalbum med plads til alverdens fine indfald spundet omkring storartede melodier. Og de er der. Til overflod. Kan man bede om meget mere?

Nummeret ‘Young Folks’, der også har Victoria Bergsman fra The Concretes med som gæstevokalist, kan høres på sampler cd’en i det kommende Soundvenue Magazine, der er på gaden den 13. september.

Peter Bjorn And John. 'Writer's Block'. Album. Wichita/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af