Nine Inch Nails

Prisen for mest innovative markedsføring af musik på et marked, der for længst har dødsdømt sig selv, er gentagende gange gået til Trent Reznor. Seneste påfund fra manden, der nærmest har gjort en karriere ud af at være anti-everything, er et gratis album, der i forskellige formater kan hentes fra Nine Inch Nails’ hjemmeside.

Innovationen stopper til gengæld mere eller mindre her. Godt nok er ‘The Slip’ et gedigent album med alle de klassiske Nine Inch Nails-elementer – insisterende trommemaskiner, helvedesdyb bas og skingrende weltsmertz, der går lige i blodet. Men albummet lægger sig op ad sidste års ‘Year Zero’ i sådan en grad, at man kan mistænke Reznor for at bruge copy/paste-knappen lidt for mange gange.

Men Reznor forstår at skrue gode numre sammen, og sange som ‘Letting You’ og ‘Discipline’ sætter sig hurtigt fast som ganske dansable og melodiske rocknumre. Og det klaverbårne ‘Lights in the Sky’ giver albummet et dejligt break midtvejs, inden en lang og syret, instrumental ørkenrejse bygger op til den apokalyptiske afslutning i ‘Demon Seed’.

‘The Slip’ er et album, der viser, at det ikke er nødvendigt, at pakke musikken ind i store konceptuelle glitteromslag. Musikken får lov til at stå for sig selv, og det er alt andet lige også rigeligt.

Nine Inch Nails. 'The Slip'. Album. The Null Corporation.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af