Santogold

Amerikanske Santi White, som pigen bag Santogold hedder, er en popstjerne, der passer til tiden. Hendes kludetæppe af new wave, indiepop, dub og elektronisk musik er måske ikke banebrydende, men den er pokkers charmerende, insisterende og ikke mindst tidssvarende.

Santogold har da også redet på en regulær hype-bølge, der startede med singlerne ‘Creator’ og ‘L.E.S. Artistes’. Siden hev åndsfællen M.I.A. hende med på turné og hookede hende op med producerne Diplo og Switch, der sammen med den faste Santogold-producer John Hill har skruet den selvbetitlede debutskive sammen.

Omstændighederne – og numre som ‘Shove It’, ‘Starstruck’ og ‘Unstoppable’ – gør næsten sammenligningen med M.I.A. uomgængelig. Santogold er dog knap så kras og kantet, lige som teksterne oftest er personlige og indadvendte i modsætning til M.I.A.’s rebelske rim og politisk globaliserede udsyn. Det er ikke nødvendigvis skidt, men heller ikke bedre.

Til gengæld skal Santogold nok vinde en plads i manges hjerter og på mange hitlister med en lille håndfuld popperler. Numre som ‘You’ll Find a Way’, ‘Say Aha’ og ‘Lights Out’ er alle enkle i deres grundrytmer, sprælske i melodierne, fængende i omkvædene og smittende i deres energi. Og har alle potentiale til at gøre Santi White til en popstjerne af tiden.

Santogold. 'Santogold'. Album. Lizard King/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af