FredNukes – soulsamples og selvironi

Tirsdag eftermiddag var de lidt over 100 fremmødte vidne til lidt af en sjældenhed i dansk hiphop. FredNukes er nemlig en rapper, der uforbeholdent tør at være sig selv. Bevæbnet med en god portion humor og en afvæbnede selvironi udleverede den sympatiske rapper sine tanker om alt fra hypokondri og forfængelighed til et skrantende kærlighedsliv og sin fortid som mobbeoffer. Alt sammen uden at miste den attitude og kant, klassisk hiphop lever af.

Ikke ulig det amerikanske forbillede Kanye West er FredNukes’ store styrke, at han tør afvise genrens stereotype machoideal og i stedet skrive tekster om det, han er: En hvid middelklassedreng fra et sjællandsk parcelhuskvarter.

Desværre manglede lydsiden det mod, FredNukes udviser i sine tekster. Med al respekt for traditionel hiphop, så blev de monotone beats simpelthen for kedelige i længden. Produktionerne bliver fortrinsvist leveret af svenskeren Soul Supreme, og hans forkærlighed for pitchede soulsamples og choppede klaverbidder er simpelthen blevet brugt så mange gange før af folk som Kanye West og ikke mindst New York-produceren Alchemist, at det mod slutningen af koncerten grænsede til det enerverende.

Derfor hævede koncerten sig også sjældent over tre små stjerner til trods for et stensikkert flow og en animeret sceneoptræden. Det er en skam, for FredNukes er et unikum på hiphopscenen, og derfor skal der i stedet lyde en opfordring herfra til at få fingrene i hans debut, da den yder ham langt større retfærdighed.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af