Raphael Saadiq

Soulsangeren, tekstforfatteren og komponisten Raphael Saadiq lægger ud med nummeret ‘Sure Hope You Mean It’, som med taktfaste håndklap, et veltimet kor og en sjælfyldt vokal sætter scenen for hans tredje soloalbum ‘The Way I See It’. Han kaster lytteren direkte ind i en musikalsk tidsmaskine, der fører os tilbage til 60’ernens Motown-lyd, hvor velklædte afroamerikanske mænd og damer, som smukt og harmonisk dansede synkront, blev vist på sort/hvide fjernsyn verden over.

Motown skabte med den simple og poppede melodi en tidløs lyd, men det var emnevalg som tro, håb og kærlighed, der betød, at alle kunne forholde sig til det, og stadig kan det den dag i dag. Siden da har mange forsøgt at gengive den lyd og følelse, men ingen har gjort det lige så autentisk, som Raphael Saadiq gør det på ‘The Way I See It’. Han formår nemlig med 12 helt nye numre både at hylde fordums tid og samtidig gøre det originalt og relevant for nutiden.

Det er et af albummets mange gode numre ‘Big Easy’ et perfekt eksempel på, for udover førnævnte virkemidler så handler det om orkanen Katrina, hvor tro og håb var et vigtig redskab for at komme videre. Emnet, som fylder mest, er dog kærlighed, og lige så mange millioner mennesker, som har drømt, kysset og elsket til Motown-musikken, vil med stor sandsynlighed gøre det samme til Raphael Saadiqs bedste album til dato.

Raphael Saadiq. 'The Way I See It'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af