The Joy Formidable

Der er flere gode grunde til at holde af The Joy Formidable. Ikke alene leverer den walisiske trio bundsolid guitarrock med store armbevægelser og ubesværet melodisk swung. De har såmænd også valgt at forære deres første fuldlængde gratis væk på nettet. Disse argumenter ville selvfølgelig være mindre vægtige, hvis kvaliteten var middelmådig. Men det er heldigvis langt fra tilfældet med ‘A Balloon Called Moaning’.

Sin lidt løjerlige titel til trods er debutalbummet en selvsikker opvisning i den ædle disciplin at fremstille boblende britrockdrøn, der vækker den indre guitarhelt. Singlen ‘Austerre’ demonstrerede allerede sidste år trekløverets indiskutable flair for at sammensmede smækre hooks med spændstige melodilinjer. Udover det glædelige genhør med det nummer byder ‘A Balloon Called Moaning’ på syv slidstærke numre, der – bortset fra den neddæmpede ‘9669’ – bevæger sig i samme boldgade.

Et af The Joy Formidable helt store plusser er sangerinden Ritzy, der med sin småhæst sexede stemmer matcher den potente lydside forbilledligt. Og den kombination går op i en højere enhed på den statelige åbner ‘The Greatest Light Is the Greatest Shade’, den pumpende powerrocker ‘Craddle’ og den ulmende stemningsfulde ‘While the Flies’.

Guderne skal vide, at der er nok britiske guitarrock-grupper til at fylde de første fem Roskilde Festivaler. Men hvis The Joy Formidable kan holde niveauet fra dette album, kan det meget vel blive løftestang for en stor fremtidig karriere.

The Joy Formidable. 'A Balloon Called Moaning'. Album. Pure Blood/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af