Pete Yorn and Scarlett Johansson

Modtagelsen var blandet, da vores alle sammens yndlings-kvartdansker Scarlett Johansson sidste år sprang ud som sangerinde. Dengang kaldte producer David Sitek fra TV on the Radio Scarletts stemme for »Klokkeblomst på hostesaft«, men der er langt fra debutens mørkrandede Tom Waits-fortolkninger til de mere poppede løjer på opfølgeren ‘Break Up’, som er Scarletts stemme tilsat den amerikanske singer/songwriter Pete Yorns sange.

Hvor Scarlett ikke behøver nogen nærmere præsentation, så er Pete Yorn et forholdsvis ubeskrevet blad herhjemme og med fire studiealbum bag sig, behøver man næppe spørge sig selv hvorfor. Efter sin fine debut fra 2001 ‘Musicforthemorningafter’ har han – for at citere justitsminister Brian Mikkelsen – ikke opfundet særlig mange skarpe knive i skuffen for sangskrivere. Men at få Scarlett til at synge med på sit nye album, er et genialt træk. Var det ikke for hende, var det aldrig nået over Atlanten. Og Scarlett er da også ‘Break Up’s styrke.

Albummet blev indspillet tilbage i 2006 og er angiveligt inspireret af Serge Gainsbourg og Brigitte Bardots duetter fra de sene 60’ere. Et samarbejde der blandt andet kastede den legendariske ‘Je t’aime… moi, non plus’ af sig – i en langt mere kinky version end den mere kendte udgave med Jane Birkin. Men Pete og Scarlett sover med hænderne over dynen. Den uimodståeligt kække singleforløber ‘Relator’ åbner pladen på storcharmerende vis, og ‘I Don’t Know What to Do’ er en sød lille country-pastiche a la kollegaen Zooey Deschanels She & Him. Resten er hyggelig og harmløs pop. Sødt og sådan. Men også lidt ligegyldigt. Scarletts utrænede, men charmerende stemme er pladens bedste attribut, og et covernummer af Chris Bell fra Big Stars ‘I Am the Cosmos’ er et lille mirakel. Men ellers er der for langt mellem snapsene.

Pete Yorn and Scarlett Johansson. 'Break Up'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af