Broadcast and the Focus Group

Broadcast er et fantastisk band. Med deres verdensfjerne sample-deliske syrepop har duoen skabt deres egen stemningsfulde niche, som en bedårende lillesøster til psykedeliske 60’er-koryfæer som The United States of America og White Noise. Bandet har tidligere udsendt eksperimenterende ep’er som forsmag på et kommende album, hvilket også er tilfældet her. Duoen er teamet op med The Focus Group, som er synonym for Julian House, der også er manden bag bandets coverart. Resultatet er umiskendeligt Broadcast. Men jeg har det lidt som om, jeg lytter til mit yndlingsband på stoffer.

Til en start er der teknisk set faktisk slet ikke tale om nogen ep. Men det burde det nok have været. Kun en lille håndfuld af pladens 23 skæringer kan nemlig kategoriseres som egentlige sange. Resten er små, abrupte lydbilleder. Ofte instrumentale og svøbt i ret uoriginale reallyde som telefoner og skrivemaskiner. Det er og bliver den helt vidunderlige Trish Keenans hynotiserende stemme, der er projektets stærkeste kort. Hun er – som altid – helt eminent på ‘Make My Sleep His Song’, ‘What I Saw’ og især ‘The Be Colony’.

Bandets nyfundne fascination for improvisation virker lidt foruroligende, og ep’ens konstante omskiftelighed bliver simpelthen for flakkende i længden. Ikke desto mindre er det spændende, om projektet kan bære et helt album. For ep’en byder på masser af betagende stemninger og flere øjeblikke er krystalklar magi. Nu mangler vi bare nogle rigtige sange.

Broadcast and the Focus Group. 'Broadcast and the Focus Group Investigate Witch Cults of the Radio Age'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af