Martha Wainwright

Da Rufus Wainwright turnerede med 2007’s ‘Release the Stars’, var det en del af showet, at han slog sig løs i bedste diva-manér og fortolkede Judy Garland. Et velkoreograferet og underholdende indslag, men live-albummet fra samme år, der kun indeholdt Garland-sange, var knap så ophidsende. Nu går Martha brormand i bedene med et Edith Piaf-album, der består af 15 af den franske sangerindes sange optaget live i New York ved tre forskellige lejligheder.

Topmålet af prætentiøs fimsethed kunne man mene, men Martha Wainwright, der er vokset op i det fransktalende Quebec i Canada, bevæger sig naturlig på fransk i disse fortolkninger, der er respektfuldt tro mod originalerne, samtidigt med at et vist personligt præg lyser frem. Det er specielt takket vare de fortrinlige musikere, hun omgives af her, for selvom Wainwright er en stor vokalist, blegner hun noget, når hun bliver holdt op mod forlægget.

Tilbage står spørgsmålet om, hvem der vil få størst fornøjelse af denne udgivelse. Piaf-kendere vil kun have flygtig interesse, mens de Piaf-nysgerrige nok i stedet vil opsøge originalerne, hvilket kun efterlader den mest hardcore kerne af Wainwrights fans. Næsten en hel time i dette selskab er dog nok overflødigt for de fleste. Man skulle nok have været der.

Martha Wainwright. 'Sans fusils, ni souliers, a Paris'. Album. Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af