Stereolab

Egentlig tog Stereolab orlov på ubestemt tid i april sidste år. Men her mere end et år efter er de alligevel albumaktuelle. Da de indspillede ‘Chemical Chords’, der udkom i 2008, blev der så meget materiale tilovers, at det kunne blive sit eget album. Det er det blevet med udgivelsen af ‘Not Music’.

Der er dog absolut ikke tale om andensorteringsmateriale, selv om albummet består af rester. Tværtimod er det noget af det stærkeste, der er kommet fra Stereolab i lang tid. Der er ikke noget nyt under solen, men de gør deres ting mindst lige så godt, som de plejer. Det er repetitiv, luftig indiepop med nedtonede elementer af bossa nova, krautrock og loungepop, som ingen andre end Stereolab kan lave det.

Det kan umiddelbart virke lidt letbenet og pænt, men man bliver fanget. Det er arrangeret og produceret med en helt umenneskelig elegance, og Laetitia Sadiers karakteristiske bløde stemme er altid fængende. De har haft det med at forfalde til lige lovligt kitschede virkemidler, men dem bliver man forskånet for denne gang. Som bonus har Deerhunters Bradford Cox lavet et fremragende psykedelisk remix af ‘Neon Beanbag’, der får lov at lukket det fine album med manér.

Stereolab. 'Not Music'. Album. Drag City/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af