The New Spring

Sidste år høstede Bastian Kallesøe og hans kumpaner i Shout Wellington Air Force store roser i den danske musikpresse, og det stopper ikke her. Foråret er kommet. Med fuldendte solstrejf af vellyd får forsangeren på egen hånd ekstremt meget lyd ud af et simpelt setup.

Med den akustiske guitar som tro væbner sender Kallesøes ængstelige vokal lytteren ned i hans dal, hvor skrøbelighed og styrke går hånd i hånd og omfavnes af umiddelbare og ærlige melodier. Den spartanske, men stemningsfulde iscenesættelse bliver til tider suppleret med klaver, håndklap, distant synth og – exceptionelt godt på ‘By Your Side’ – glockenspiel. Disse elementer bliver elegant bundet sammen af Bastians flotte fingerspil som sender venlige tanker til Iron & Wine, Nick Drake og Elliott Smith.

Balancegangen imellem det skrøbelige og det stærke bliver i den grad kridtet op i åbneren ‘Little Poem’ og den smukke ballade ‘Ceremony’. Albummets højdepunkt kommer dog i den cool og naive single ‘The Glow’, hvor alle de akustiske elementer, ledsaget af et velsmurt englekor, flettes sammen til en potentiel dansk indie-evergreen.

Det her er traditionelt det afsnit, hvor der skal reflekteres og afsiges endelig dom, men jeg nøjes med endnu engang at slå fast, at foråret er kommet til Danmark, og gud hvor er det dejligt!

The New Spring. 'The New Spring'. Album. Tambourhinoceros/ Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af