Cold Cave

Hør hele albummet HER.

Cold Cave blæser til angreb fra første sekund på deres anden langspiller. Et frontalangreb med alle våben ladt og blæsende på alt, hvad der rører sig. »Yeah, I will come running, gunning through the years, hunting heart, crushing fear« synger Wesley Eisold med næverne knyttede og blottede blodårer på åbneren ‘The Great Pan Is Dead’. Og så er stilen lagt.

Blot halvandet år efter den sortrandede og særdeles synth-tunge debut ‘Love Comes Close’ er newyorkerne som genfødt med en endnu mere ambitiøs og massiv lyd. Sangene står knivskarpt med store omkvæd og fremdrift som et trykbor. I front synger Wesley Eisold sig selv helt ud over rampen. Han griber lytteren i struben – har tydeligvis noget, han gerne vil fortælle. Og med linjer så gådefuldt dragende som på ‘Underworld USA’ – »I carry your cross, baby, it’s a blasphemous world today / We are the tender missionary from the underworld USA« – kan man ikke andet end at lytte efter.

‘Cherish the Light Years’ er en ordentlig mundfuld. Den er bombastisk, selvsikker, højtråbende og undskylder ikke overfor nogen. Det er store følelser pakket ind i endnu større arrangementer. Kærlighed, had, liv og død. Helt ude på kanten og sjældent hørt bedre. Så med mindre man er i besiddelse af ualmindeligt veludviklede forsvarsmekanismer, er det ikke andet for end at tone hvidt flag og overgive sig betingelsesløst.

Cold Cave. 'Cherish the Light Years'. Album. Matador/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af