Alcoholic Faith Mission – lidt malurt i bægeret

I flere år har Alcoholic Faith Mission boblet lige under overfladen. Og med tjansen i Musikhusets Store Sal var alle sejl sat ind til det brede gennembrud for et seksmandsorkester, som på aftenen levede højt på både deres eget adrenalinkick og Store Sals fantastiske akustik.

Karakteristisk for orkesterets musikalske udtryk er en tydelig og dynamisk vekselvirkning mellem inderlige og energiske passager, som til tider kan virke en anelse fortænkt. Fra tid til anden blev den nøjsomme komposition i sin egen forudsigelighed en tand for meget, men netop Store Sals fantastiske, akustiske spændvidde reddede en stor del af æren.

Med alt fra trompet og harmonika til konventionelle rockremedier samt masser af vokalharmonier var instrumentering og lydbillede dejligt varieret. Det københavnske band ligeledes en dejligt energisk koncert, hvilket specielt kom til udtryk i afslutningsnummeret ‘Nut In Your Eye’, hvor størstedelen af det fremmødte publikum rejste sig fra sæderne og med taktfaste klap viste deres taknemmelighed.

Aftenens utvetydige højdepunkt var dog ‘Sobriety Up and Left’, hvor Thorben Seierø Jensen leverede en bjergtagende og usandsynligt smuk vokalpræstation, der fik gåsehuden til at pible frem. Ja, egentlig var alt faktisk flot fremført, men akustisk rummelighed eller ej – den formulariserede struktur er og bliver en knivspids malurt i det musikalske bæger.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af