Malk de Koijn – folkefest med moder-Malk i hanerne

Aarhus var i går aftes centrum for to folkefester. Men J-dag – denne ubegribelige fejring af en vammelsød brun væske, der år for år aldrig smager bedre – blegnede helt bort i sammenligning med den trykkoger-agtige stemning, Langestrands både folkekære og excentriske rap-trekløver piskede igang med en turnéstart på et pakket Voxhall.

Fra de allerførste takter af ‘5-øres ting’s autoritære, nakkebrækkende surfguitar-groove til den evigt teenagesnottede lukker ‘Å åå mæio’ holdt de tre bananer beat, flow og folk i tighte tøjler. For uindviede kunne Tue Track i sit småkonservative hiphop-kluns syne som en slags støttepædagog for Geo og Blæs, der foran den gammelskoleghettoblaster-lignende dj-pult battlede hinanden udi mærkværdige outfits, uden dog nogensinde at stjæle opmærksomheden fra musikken.

Basniveauet var dino-dundrende højt og forårsagede utallige bardisk-reenactments af den berømte scene fra Jurassic Park med det tyrannosaurtango-dansende vandglas. Det var nødvendigt, for det skulle overdøve det, der blandt publikum lød som et regulært fodboldkor, der havde fået trioens ordkolbøtter ind med moder-Malken. Bedste singalong-eksempel var den testosteronbuldrende ‘P.I.G.E.’, der helt genialt opfulgte seneste albums sukkersøde ‘Pige, girl’ på sætlisten med verbale macho-lammetæv.

Læs også: Her er Malk de Koijns yndlingsplader

Apropos sætlisten balancerede dens syv kvarter elegant mellem regulær hitparade og dugfriske serveringer fra ‘Toback to the Fromtime’, og levnede endda plads til små pustere, som den instrumentale dub-tangent til ‘Klap din hoddok’ (part 2). De nye numre stod mestendels distancen, også i live-dressur, og ‘Jan’s break’, der hylder DJ Jan fra MC Einar, ryger lige op på øverste hylde sammen med andre klassikere som ‘Jernskjorten’, ‘Musclebundt’ og den hysteriske ‘De rigtige McCoys’, hvor de fiktive børnerappere Lil’ Asger og Smør 40 går ordmasturbation-amok.

Kun ‘Braget’ var på koncertens faldereb lidt vandet og syntes alvorligt underlegen i lyset af den fabelagtige ‘Kosmisk kaos’, som vi få minutter tidligere havde fået forærende. En ubetydelig skønhedsplet på en ellers respektaftvingende koncert, som tegner godt for de tre ordmusketerers turnéform.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af