The Walkmen

Medlemmerne af The Walkmen har fået koner og børn, og Hamilton Leithauser og co. skifter nu bleer og triller barnevognen rundt i New Yorks gader på daglig basis. På papiret umiddelbart ikke et billede, der harmonerer specielt godt med klicheen om den vilde tilværelse som rockmusiker.

The Walkmens syvende album står dog som klokkeklar bevisførelse for, at newyorkerne hverken er blevet magelige eller har mistet deres musikalske brod. Tværtimod. ‘Heaven’ er nemlig deres hidtil bedste album, hvilket ikke siger så lidt.

Læs også: Stream The Walkmens nye album ‘Heaven’

Det er nu ikke fordi, at The Walkmen forsøger at vinde afgørende nyt musikalsk terræn i denne omgang. Kvintetten er heldigvis højt hævet over at forfølge musikalske trends eller modeluner, og det er derimod i den sublime sangskrivning, at genialiteten ligger. Her lykkes newyorkerne med at finjustere deres udtryk til perfektion.

Albummet indeholder rockmusik af klassisk snit, der fornemt veksler mellem snerrende guitarrockere som ‘Heartbreaker’ og ‘The Love You Love’ og indfølte ballader som den akustiske genistreg ‘Southern Heart’, hvori Leithauser selv rammende beskriver splittelsen mellem det rå og det sarte, når han synger: »Me, I’m in between two worlds«.

Samtlige af albummets 13 numre har vid og bid i massevis, så man som lytter undervejs konstant må bøje sig i støvet og applaudere, hvor fucking fedt det er at være i kvintettens selskab. ‘Heaven’ er intet mindre end et mesterligt rockalbum af den tidløse og uopslidelige slags.

The Walkmen. 'Heaven'. Album. Bella Union/Cooperative.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af