POP ETC

Det her er lyden af en californisk teenager på rulleskøjter et sted i 80’erne, sådan som årtiet altså lyder i 2012. Hjulene ruller, synthbassen svinger, og det er mere neon end pastel, når der synges om kærester og kæresterier på en farveskala fra koral til syren.

Forhenværende The Morning Benders har taget navneskifte til POP ETC og har samtidig stilmæssig drejet sig fra retropop til, ja, bare pop, stort set. Owl City møder, eller rækker ud efter, en moderne version af Simon & Garfunkel, hvis sidstnævnte havde haft deres heyday nogle år senere og været til discofunk. Det vil sige poppet – rent ud, uden undskyldninger eller slinger i valsen for den sags skyld.

‘Back to Your Heart’ har fede (som i softice) synths og glade dansebeats, og en tekst der siger: »And you said no / And I said I don’t wanna go / She said why do we bother / I said I’m not your father«. Tekstmæssigt meget betegnende for hele pladen, når det er bedst: Ligefremt og ganske charmerende.

‘Keep It for Your Own’ er et af de bedste numre med en god funket bund, disco på toppen og en smule semisexet melankoli indover. Vokalmæssigt er det opfriskende, når der i omkvædet skiftes fra æterisk til insisterende.

‘Yoyo’ runder pladen af og sender festen af sted med fuld energi, når den stort set lykkelige, voksne teenager smider rulleskøjterne i sandet for en nats ufortrødent beach party, hvor månen har forvandlet sig til en king size discokugle.

POP ETC. 'POP ETC'. Album. Rough Trade/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af