Turboweekend – intens releasekoncert

Mandag aften var bassen i murværket og beatet i rygraden, da en neonrød varme bølgede fra scenen ud mellem Pumpehusets søjler, hvor den tørre røg svævede mellem publikum: Turboweekend gik på scenen med friske numre og sprøde butterflies, og den musegrå sommerregn udenfor var glemt fra første taktslag.

Turboweekend er dedikeret dynamiske live, og releasefesten for deres nye album ’Fault Lines’ havde et band på scenen, der åbenlyst glædede sig over at fremføre nye numre. Publikum forholdt sig forholdsvis roligt mens musikken spillede – bestemt ikke af manglende entusiasme, snarere respektfuldt fokus. Enkelte dansemus kunne ikke holde begejstringen i skak: De kommer til at vokse i antal til sommerens festivalkoncerter.

Læs også: Ni plader der har inspireret til ‘Fault Lines’

Den tenderende fællessang på ‘On My Side’ var imponerende nok for en releasekoncert, men kunne dog lidet overraskende ikke måle sig med encore-nummeret ‘Trouble Is’, hvor et rungende publikumskor kaldte smilet frem selv hos dem, der blasfemisk holdt stemmebåndene i ro over de rungende synths.

Badet i det svedprovokerende scenelys, energiske og i højt gear, men stadig med jordnær kontakt til aftenens gæster, var Turboweekend et intenst festfyrværkeri, og Silas Bjerregaards vokal gik kendetegnende i marven med insisterende og sjælfulde hestekræfter, der sendte de både melankolske og tempofyldte numre ud i rummet, så man heller ikke kunne være i tvivl bagerst i salen. Den lille udsolgte sal kunne have været sat i seriøse omdrejninger af langt mindre, og en regnfuld aften i en sommer, der endnu ikke har gjort sig fortjent til sit navn, blev varmet godt igennem af et voksent band, der så fuldt og helt lever op til sit.

Koncert. Pumpehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af