Haim

Det er med både blød dybde og følsom attitude, at de tre rytmesikre søstre fra L.A. med ubesværet eklektisk talent leverer en charmerende blanding af oprigtig (folk)pop og r’n’b.

Ep’ens tre numre giver en befriende fornemmelse af, at Danielle, Alana og Este Haim er fuldstændigt i et med lyden. Danielles frontvokal trives i dybe fløjsbløde klange, men løfter sig også gerne med soulet attitude. Både vokalt og instrumentalt er der en stærk reminiscens af pre-millenium pop: Som en kærlighed til den store, ærlige poprock, inden Cher opdagede autotune – vi taler ‘If I Could Turn Back Time’-lyden – selvom søstrene Haim godt nok ikke leverer den grad af campet dramatik. Donna Lewis, der hittede med ‘I Love You Always Forever’ er en anden association, men dér bringer søstrene så noget mere attitude ind i billedet.

Titelnummeret er det umiddelbare hit. Markant brummende 80’er-basgang, rytmeguitar med fart på, let tropiske percussion, en kendetegnende sårbar attitude og et fængende omkvæd: Meget sommerdag med blomstrede kjoler og slidte denimjakker.

‘Better Off’ er drejet mere i retning af r’n’b, men med skurrende guitarriffs, der også hiver lidt 60’er-rock ind over. ‘Go Slow’ sætter tempoet noget ned, poppen bliver meget blød, og vokalerne bliver pigekor, så man kort kunne tænke The Corrs på valium et sted med mere sol eller soul.

Samlet set må de pletfrie vokaler fremhæves, fordi de bidrager betydningsfuldt til ep’ens kaliber. Pigerne blander en velsmagende poppunch, og vokalerne sørger for, at den for alvor stiger en til hovedet.

Haim. 'Forever'. Album. National Anthem.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af