Spot Festival: 10 friske navne du skal tjekke ud

Der er over 150 kunstnere på programmet til weekendens festival – både etablerede og uprøvede kræfter. Her er vores favoritter i talentmassen.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Anya

25-årige Anya synger med en varme, der får Indlandsisen til at smelte lidt hurtigere for hver fløjlsblød frasering. Hun startede med den elektroniske r’n’b på ‘Greet Me’, og har siden imponeret både live til Vegas Udvalgte og med den kærlighedsramte, officielle single ‘Need to Know’.

Anyas univers trækker også på hiphop og soul, og så er hendes vokal live faktisk ligeså god som på indspilninger – et sjældent syn. En debut-ep udkommer senere på året, men på Spot er der altså rig mulighed for at komme på fornavn med de nye numre.

Musikhuset – Lille Sal
Fredag den 1. maj, 16.00 

Læs flere anbefalinger på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Soleima

Spot Festival er stedet, hvor man rigtigt man få fingrene ned i mulden og opleve artister, som (på papiret) stadig er helt grønne. Helt ny er Soleima dog ikke, for bagkvinde Sarah Mariegaard har en fortid i hiphop-kollektivet Flødeklinikken, hvor hun har spillet keys og sunget de mere poppede omkvæd.

Soleima er hendes soloprojekt, og i sidste uge slap hun så sit allerførste nummer på egen hånd: En live-version af ‘My Boi’, der kombinerer den karakteristiske og naivistiske vokal med en sprød bund, der tager udgangspunkt i pop, men hiver elementer fra både r’n’b og hiphop ind.

Koncerten på Spot bliver Soleimas første nogensinde, her bliver Mariegaard flankeret af et tre mand højt band.

Musikhuset – Caféscenen
Fredag den 1. maj, 18.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. AV AV AV

Det er (næsten) et år siden, AV AV AV meldte sig på banen med den absurd stærke ‘All Good’, men det tog altså alligevel supertrioen bestående af Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum eller Hvad ti måneder at udsende debut-ep’en ‘They Live’, hvis fem numre i mandags fik officiel udgivelse.

Med dj- og producererfaring en masse har trioen hevet på inspirationskilder som Burial, Caribou og Modeselektor, og resultatet er en hydrid, det er både melankolsk og finessefyldt, men samtidig spækket med effektive beat-drops af den absolut fineste karat.

Live står de hver især bøjet over et hav af maskiner, men det burde dog ikke gøre festen mindre intens eller flydende. Det sene spilletidspunkt passer perfekt.

Musikhuset – Rytmisk Sal
Lørdag den 2. maj, 22.45

Chinah

 

4. Chinah

Chinah har endnu ikke udgivet et eneste nummer, hvilket jo blot gør deres Spot-koncert endnu mere spændende. Denne anbefaling kommer dog ikke helt uden grund, da jeg i sidste måned overværede trioen til en showcase på Bremen afholdt af pladeselskabet No3. De tyve minutter på scenen var ekstremt lovende, selv om stilen af minimalistisk og elektronisk r’n’b fylder en del i landskabet i øjeblikket. Men kvalitet fremfor alt, og den var bestemt at spore – specielt i sangerinde Fine Glindvads vokal.

Trioen har ageret support for Turboweekend på en mindre Danmarksturné, men koncerten på Spot bliver deres første fulde show.

Atlas
Fredag den 1. maj, 21.20  

Kentaur

 

5. Kentaur

Der er ikke meget info at videregive om Kentaur, men stemmen taler sit eget tydelige sprog: Kraftig og dyb, men samtidig svævende og ekstremt sårbar.

April-singlen ‘Matter & Stone’ er indtil videre det eneste frigivne materiale fra projektet, der gør en dyd ud af suge lytteren ind i et sort hul, som kan være svært at finde ud af, før sidste tone af strygerne ringer ud. Selve lyden er en blanding af pop, soul og r’n’b – minimalistisk, men fyldigt, og et navn som London Grammar dukker op som reference.

En ep skulle være på vej, som man altså (som med så mange andre kunstnere på Spot) kan høre smagsprøver på live.

Atlas
Fredag den 1. maj, 20.30

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kwamie Liv

Nu er det efterhånden otte måneder siden, Kwamie Liv sendte sin debut-ep ‘Lost in the Girl’ ud i internettet, og at vi hungrer efter nyt materiale fra sangerinden er en underdrivelse.

Sangene fra ep’en har vi allerede oplevet til både P6 Beat Rocker Koncerthuset og Vegas Udvalgte, og Kwamie er nok også det mest etablerede navn på denne liste, selv om hun altså ‘nægter’ at give ny lyd fra sig.

Forhåbentligt er Spot for hende et oplagt sted at prøve nyt materiale af, så kataloget af bredtfavnende pop kan få lov at vokse lidt i kadence.

Voxhall
Lørdag den 2. maj, 22.00

liss

 

7. Liss

Liss spiller faktisk ikke på Spot, men festivalens gæsteliste af branchepersoner og andet godtfolk tiltrækker også masser af bands, der ikke findes på det officielle program, men altså optræder til forskellige events rundt om i Aarhus over weekenden. Kvartetten (ja, de er kun to på billedet) spiller således til et koncertaften lørdag arrangeret af Other Life og Flux Festival, i en opgang i en baggård i Jægergårdsgade – hvis du altså kan finde det!

Det er ikke meget, der vides om Liss, men gruppen har ageret support for Jungle, Dean Blunt og på Rangleklods’ miniturné, og så har de en 7″ på vej snart via Escho.

Musikalsk er der dog nummeret ‘Try’ at gå ud fra, en lille, skæv popperle med funky guitar og en vokal, som jeg er utrolig spændt på at høre folde sig ud – både live og på yderligere materiale. Det er naivt på den helt rigtige måde.

Du kan læse mere om arrangementet på Facebook HER.

Jægergårdsgade 152, baghus opgang 3D
Lørdag den 2. maj, arrangementet varer fra 21.00-02.00

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. De Underjordiske

Der er syre i luften i De Underjordiske musikboble, der trækker på både 60’ernes psykedelia og en mere renskuret, men guitardreven popmusik – hvor der bliver sunget på dansk, vel at mærke.

I front finder man sanger Peter Kure, hvis nærmeste allierede er de to brødre og guitarister Andreas og Kristian Bengtsen, der krydser klinger med seksstrengede som foretrukne våben. Bandet står dog fem mand højt – hvor var vi uden trommer og bas – og koncerten på Spot skulle være et oplagt sted at høre materiale fra det kommende debutalbum ‘Ind i flammerne’, der er sat til at udkomme i september.

Musikhuset – Kammermusikhuset
Fredag den 1. maj, 20.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. First Hate

Joakim Nørgaard og Anton Falck Gansted er glade for 80’erne, men de formår alligevel at gøre årtiets kolde, mekaniske synthpop-lyd til deres helt egen. For helt kynisk er det ikke – synthesizeren glimter på den nye ‘Warsawa’, mens Gansteds vokal tilføjer en særegen personlighed i sin egen messende højtidelighed.

Duoen har turneret med både Trentemøller og Communions, og så burde det snart være på tide til, at de følger op på sidste års debut-ep med noget nyt materiale.

Radar
Fredag den 1. maj, 22.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Wangel

Det er altid spændende, om store vokaler kan leve op til indspillet materiale live. Peter Wangels afvekslende og stærke stemme var det helt store højdepunkt på Wangels debut-ep ‘Eternal History’ fra tidligere i april, men kan han foran en mikrofon og et publikum levere samme brummende baryton og glasknusende falset?

Det håber jeg, for i så fald burde publikum være indlagt til en rystende fremvisning af den stemningsmættede og elektroniske pop fra førnævnte ep.

Musikhuset – Filuren
Lørdag den 2. maj, 22.30

Læs også: Her er 13 danske festivaler du skal glæde dig til

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af