Kwamie Liv – sublim sovekammerpop

Kwamie Liv levede i den grad op til den massive hype, der er opstået omkring den dansk-zambiske sangerinde og hendes slørede, sovekammersexede vokal, siden hun sidste år udgav debut-ep’en ‘Lost in the Girl’ pakket med dødcharmerende, drømmende pop.

Det udvidede live-ensemble lagde stille ud med den mystiske midnatsfortælling ‘5 AM’ og den æteriske ballade ‘Coming Down’ – i Kwamies tilfælde så stille, at man faktisk næsten ikke kunne høre hende. Lydniveauerne spillede slet ikke sammen i starten. Der var skruet alt for højt op for både synth og drumpad, og hendes karakteristisk hviskende stemme forsvandt i al støjen.

Men så kom den orgasmiske r’n’b-perle ‘Follow You’ – et slags point of no return – hvor alt gik op i en højere enhed, og herfra spredte popglæden sig som en steppebrand blandt publikum. Armene røg i vejret – ikke mindst da Kwamie semi-stønnede sig gennem sit hypersexede slowmotion-cover af The Weeknds i forvejen meget lumre knaldetrack ‘What You Need’. »Move with me, baby!«, råbte Kwamie ud mod publikum, og på det tidspunkt var der ikke ét sæt hofter, som ikke vuggede rytmisk.

Med hvert nummer tog Kwamie os stadig tættere på pophimlen. Den storsmittende ’Lost in the Girl’, som genkalder franske Air, og afslutningen med den favela-vuggende ‘Coming Thru’ satte prikken over i’et, og efterlod os alle lige der, hvor enhver optrædende bør efterlade sine fans: Sukkende efter mere.

Læs også: Interview med Kwamie Liv: »Hype er en illusion«

Kwamie Liv. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af