Roskilde Festival: Syv koncerter du skal se mandag

Vi guider dagligt til de bedste koncertoplevelser på Roskilde Festival – mandag med blandt andet Kwamie Liv og hiphop-kollektivet Molotov Movement.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Saint Cava

De glimtede i deres fravær på årets Spot Festival, men heldigvis har Saint Cava (fortjent) fået en plads på Roskilde Festivals program for sprudlende talenter. Den danske r’n’b-duo har endnu kun et enkelt nummer på samvittigheden (offentligt i hvert fald), men Andreas Wazes dystre og ensomme produktioner toppet af Ericka Casier Ramos Lizardo sarte vokal er bestemt værd at holde øje med i fremtiden.

Apollo Countdown
Mandag den 29. juni, kl. 16.30

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Kwamie Liv

Hun har holdt relativt lav profil siden sidste års debut-ep ‘Lost in the Girl’, men lige så stille er dansk/zambiske Kwamie Liv begyndt at røre på sig igen – og det med sange, der cementerer hendes status som en kunstner med internationalt potentiale. Først kom den storslåede ballade ‘Higher’, og for lidt over to uger siden den dybt betagende ‘Remember Me, In Every Cloud of Gold’, som endda er skrevet sammen med den legendariske komponist Angelo Badalamenti til soundtracket til den danske film ‘Guldkysten’.

Apollo Countdown
Mandag den 29. juni, kl. 21.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Molotov Movement

Molotov Movement virker umiddelbart som den perfekte afslutning på mandagens Apollo Countdown-program. Hiphop direkte fra den danske undergrund, der ikke kommer til at lefle for nogen eller noget, bare fordi det bliver puttet på en stor scene på Roskilde Festival. Hvis navnet umiddelbart ikke klinger helt rent, er Molotov Movement et hidsigt sammenkog af Gilli og Høyer Øje fra B.O.C. og duoen MellemFingaMuzik.

Apollo Countdown
Mandag den 29. juni, kl. 22.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. De Underjordiske

Mandag aften på Rising-scenen slutter af med to af landets mest lovende (men også ret forskellige) rockorkestre, og først på programmet er De Underjordiske, der dyrker den psykedeliske æra med alle dens ærefulde ingredienser inklusiv mere hypnotiserende, dronende passager. Frontmand Peter Kure synger på dansk, og koncerten burde tilmed være en oplagt mulighed for at høre masser af materiale fra debutalbummet ‘Ind i flammerne’, som er sat til at udkomme i efteråret.

Rising
Mandag den 29. juni, kl. 21.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. The Entrepreneurs

Efter De Underjordiske er det tid til noget lidt mere smadret, for The Entrepreneurs gider ikke så meget pis, hverken når det kommer til sangskrivningen eller besætningen af deres hæsblæsende garagerock. Bandet spillede senest hele fire koncerter under Spot Festival, og med guitarist og sanger Mathias Bertelsen i front viste de sig som et af festivalens mest iltre og interessante live-navne. Så bliver Rising også lagt i seng med et brag.

Rising
Mandag den 29. juni, kl. 23.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Molly

De bliver umiddelbart nødt til at fylde noget at spilletiden ud med snak eller andet lir, for da Molly i maj gav koncert på Pop Revo i Aarhus lød spilletiden på 23 minutter fordelt over 11 numre. Det var dog umiddelbart mere end rigeligt, for den danske trio troppede op med så meget power og indlevelse i deres punkrock, at det efterlod selv den mest garvede koncertgænger forpustet. Koncerten på Roskilde er desuden kommet i stand som følge af gruppens rocksus af et album, ‘Peach Melba’, fra tidligere i år.

Rising
Mandag den 29. juni, kl. 15.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lowly

De blev formet i starten af 2014 og udsendte efterfølgende en række fine singler på kort tid. Siden da har det danske sammenskudsgilde af et band dog holdt lidt lav profil, men de kiggede for et par måneder frem med den super fine og pianodrevne popsang ‘Fire’, og med koncerter på Spot og nu Roskilde ligger det rimelig meget i kortene, at kollektivet med blandt andet Soffie Viemose på vokal er klar til at gøre et ordentligt ryk.

Rising
Mandag den 29. juni, kl. 20.00

Læs også: Vi rangerer: Kendrick Lamars 15 bedste sange

Læs også: Muse: Tre grunde til at både elske og hade Orange-navnet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af