Fem navne du ikke kender, men som du skal se på Offspring i Tivoli

Fredag og lørdag byder Offspring Festival igen på danske og udenlandske talenter på scener rundt om i forlystelsesparken.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Novelist

Grimen er så småt på vej frem igen, og med sine blot 18 år står Novelist (med det borgerlige navn Kojo Kankam) i fronten som en af genrens nye, interessante rappere. Han har været et navn i Londons undergrund et stykke tid, et blevet, er længe blevet udnævnt til bannerfører for den nye generation og var med på BBC’s Sound of 2015-liste. Han har blot to ep’er ude, men har også været aktiv med crewet The Square, der sidste år udgav debuten ’The Formula’ – et slæng, han godt nok lige har forladt. Novelist er signet på pladeselskabet XL Recordings, og det kommende udspil inkluderer angiveligt et samarbejde med Jamie xx, der har fået øjnene op for den unge rappers talent, så der er nok grunde til at tjekke ham ud, når han spiller på Offspring.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The Entrepreneurs

Med en punket energi, et højt tempo og krystalklare melodier leveret af forsanger Mathias Bertelsen har The Entrepreneurs fortjent den opmærksomhed, de har kæmpet sig til. Med kun to numre ude er de kommet langt, og de har i løbet af i år spillet på både Roskilde Festival, Spot og Distortion. Stilen kalder de rammende for ’noise and romance’, og det er da netop også kombinationen af det rå og melankolske, af lydmuren og melodiernes storladne scope, der gør The Entreprenurs værd at holde øje med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Låpsley

Holly Lapsley Fletcher fra Liverpool laver elektronisk soul i en minimalistisk åre, der vækker minder om James Blake. Fundamentet hos Låpsley er melankolske akkordprogressioner spillet på klaver over simple og stemningsfulde beats, mens hendes yndefulde og soulede vokal leder an og til tider manipuleres, så hun synger duet med sig selv. Hun har udgivet to ep’er, hvor ’Understudy’ fra i år fik international opmærksomhed og en begejstret anmeldelse herfra. Låpsley er (ligesom Novelist) signet på britiske XL Recordings og figurerede også på BBC’s Sound of 2015-liste.

IrisG-759x397

 

4. Iris Gold

Iris Gold er født i England, men opvokset i København omkring Christiania, og de forskellige indflydelser kan høres i hendes musik. Solskinspop og hiphop blander sig på hendes indtil videre eneste udgivne sang, ’Goldmine’, hvor hiphop-trommer og en fløjtemelodi fører an, mens hun friskt halvt synger og halvt rapper over beatet. Vi har allerede sat fokus på hende, for med en overstået opvarmningstjans for selveste Taylor Swift er det måske en international stjerne in spe, du har mulighed for at høre på Offspring. Debutalbummet er angiveligt på vej.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Elias

Svenske Elias tog vores anmelder med storm, da han spillede på Apollo-scenen på årets Roskilde Festival. »The city’s on fire, but it’s beautiful / revolution«, synger han på singlen ’Revolution’, der har markeret ham som et nyt stærkt bud på skandinavisk soul i international klasse. Med et sparsomt setup bestående af et elektronisk beat, strygere og backingkor demonstrerer Elias en imponerende spændvidde i sin imponerende, soulfulde vokal, og sangens gradvise opbygning og storladne klimaks er af en sådan karat, at man ville ønske, man kunne høre det for fuld udblæsning på et stadion. På Offspring bliver det i Glassalen.

Tjek hele programmet for Offspring HER.

Læs også: Her er ugens 12 fedeste fester

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af