Her er 12 koncerter, du skal opleve i marts

Vi giver dig overblikket over de bedste koncerttilbud i marts.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bisse
1. marts, Ideal Bar

Manden bag den dybe røst i Spillemændene har kastet sig ud som solomand i frit fald under det mundrette alias Bisse. ‘Happy Meal’ er Thorbjørn Radischs fjerde album på bare ét år og slutningen på den såkaldte ‘Blodtrilogi’. Sidste år bød også på det hiphop-inspirerede ‘Bitchin’-album, som skaffede den ret unikke sanger og sangskriver fin opmærksomhed med singlen ‘Shotgun for dig’. Den 1. marts er der releasefest og -koncert på Ideal Bar.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

OBS: Koncerten er rykket til 6. maj.

Mos Def
3. marts, Store Vega

For nylig kom Yasiin Bay – aka Mos Def – i lovmæssige stridigheder med Sydafrikas regering, og nu har han så annonceret sin øjeblikkelige pension fra både musikscenen og Hollywood. Det forestående otium træder dog først i kraft umiddelbart efter hans kommende album og turné, der heldigvis bringer ham forbi Store Vega en sidste gang.

Koncerten er derfor med stor sandsynlighed sidste mulighed for at opleve Bay slynge omkring sig med sine politisk skarpladte rim. Rapperens udsendte sidste ‘The Ecstatic’ tilbage i 2009, så mon ikke der også bliver mulighed for at opleve materiale fra det kommende – og sidste – album.

Læs om flere koncerter på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Hate + Grand Prix
4. marts, Lille Vega + 5. marts, Tape

‘The Mind of a Gemini’ er navnet på First Hates anden ep (ude 4. marts), og samme dag giver den mørkedynamiske duo koncert i Lille Vega. Vi havde for nyligt premiere på den nye single ‘White Heron’, og det lader bestemt ikke til, at Anton Gansted og Joakim Nørgaard har sluppet taget om deres virkemidler. Hertil er duoen er yderst intenst bekendtskab live, så fang dem i Lille Vega og på Tape i Aarhus, inden de indtager Roskilde Festival til sommer.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Omar Souleyman
5. marts, Pumpehuset

Har man endnu ikke oplevet Omar Souleymans bredtfavnende blend af blandt andet syrisk folkemusik og technoagtige rytmer, bør man uden tvivl aflægge Pumpehuset et visit den 5. marts. Souleymans liveshow er nemlig en gigantisk fest, og med et resumé, der tæller alt fra bryllupper og Distortion til Nobels Fredspris, er der ingen tvivl om, at verden for alvor har fået øjnene op for den syriske spasmager.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Father
5. marts, Rust

På bemærkelsesværdigt kort tid har rapperen Father indtaget hiphopscenen i Atlanta, både som soloartist og frontmand i det bemærkelsesværdige kollektiv Awful Records. Gennembruddet kom med iLoveMakonnen og Key-samarbejdet ‘Look at Wrist’, men et par mixtapes har cementeret hans status som prins af undergrunden. Father giver sin første koncert i Danmark på Rust.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Savages
7. marts, Store Vega

Det er småt med navne, der dagen i dag præsterer at gøre postpunken ligeså smittende som de fire bidske kvindfolk i Savages. ‘Adore’ skyder den ene hårdkogte ørehænger af efter den anden, og hvert nummer lyder som et vidunderligt sammenkog af alt det bedste genren kan byde på. Gruppen var sidst forbi Danmark på NorthSide i 2015 og er allerede annonceret til en optræden på årets Roskilde Festival. Først slår de dog vejen forbi Store Vega, og hvis man har bevidnet deres seneste optræden på Jimmy Kimmel, er der få undskyldninger for ikke allerede at have billetten i hus.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

WhoMadeWho
11. marts, Koncerthuset

I første omgang lød det som en nogenlunde sædvanlig koncert fra WhoMadeWho i Koncerthusets fornemme omgivelser. Senere har bandet offentliggjort deres største setup nogensinde imellem elektroniske og symfoniske opsætninger, og for nylig annoncerede de gæsteoptrædener fra både Sohn og Taragana Pyjarama. Der er lidt af hvert på plakaten.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Marching Church
16. marts, Jazzhouse

Når Elias Rønnenfeldt ikke skriger sine lunger ud i Iceage udfolder frontmanden sine dyder i soloprojektet Marching Church. Men selv om stemmen er umiskendelig, ligger Marching Church alligevel i den mere artsy ende af Elias’ artistiske spektre. Gruppen har det nye album ‘Coming Down: Sessions in April’ med i baghånden på Jazzhouse, og den eksperimentale jazzgruppe Caribisk varmer op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Deafheaven + Myrkur
17. marts, Amager Bio

I marts bliver Amager ramt af en tornado af skurrende progressivt metalmørke og led growl. Amerikanske Deafheaven omslutter Amager Bio i forbindelse med det fornemme ‘New Bermuda’ – et album  der havde skruet op for tyngden samtidig med, at der (igen) blev leget med black metallens bøjelighed. Supporten leveres af danske Amalie Bruun og hendes roste Myrkur-projekt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Wangel
Turné

Den 4. marts udgiver Peter Wangel debutalbummet ‘Freedom’, og i den forbindelse tager han også det synthglade, men følelsesdybe projekt med på en omfattende danmarksturné, der lægger ud med en koncert på Tapperiet i Køge og ellers kommer land og rige rundt. Udover at have et arsenal af nye sange med, har Wangel sidste års ep ‘Eternal History’ med i tourbussen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Entrepreneurs
Turné

Efter en lille håndfuld singler og et utal af 2015-koncerter er danske The Entrepreneurs nu klar til næste kapitel i deres garagerock-saga. Debut-ep’en ‘Tony Rominger’ udkommer den 1. april, og i den anledning ryger trioen på en omfattende turné, så hele landet kan få smæk for skillingen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

John Talabot
24. marts, Culture Box

Vi slutter månedens koncertguide af med et dj-set, men det kommer med en stærk anbefaling herfra, når spanske John Talabot åbner op for pladetasken, der hovedsageligt består af varm house, men med et væld af afstikkere, der dog altid passer ind i dj’en og producerens organisk klingende output. Sommerstemning fra højttalerne.

Læs også: Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af