Her er 13 koncerter du skal opleve i oktober

Vi går en travl tid i møde – den kommende måned bugner af gode koncerttilbud.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rhye
1. oktober, Store Vega

For tredje gang betræder Rhye dansk grund, men som sædvanligt ‘kun’ med canadiske Mike Milosh, da danske Robin Hannibal har det bedst i studiet. Selv om det smægtende makkerpar ikke har ladet Miloshs usandsynligt velsmurte stemmebånd glide over et album siden debuten ’Woman’ fra 2013, er det en oplagt mulighed for at få frisket op i deres forførende ballader, som til denne Vega-jubilæumskoncert bliver akkompagneret af DR Pigekoret og det islandske ensemble amiina.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chinah
6. oktober, Store Vega

Den danske trio med smag for pop og r’n’b er ved at komme op i omdrejninger igen. I februar udgav de den fremragende debut-ep ’Once the Lights Are On’, som de blandt andet bakkede op med en optræden på Roskilde Festival, og nu har de netop udgivet den nye single ‘Can’t Remember How It Feels’. I den første uge af oktober rammer de selveste Store Vega som headliner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Daughter
7. oktober, Falconer Salen

Elena Tonra og hendes to ensomhedskumpaner lægger vejen forbi Falconer Salen for at berige danske fans med melankolsk klang, flotte guitarfigurer og ikke mindst Tonras på en gang stærke og skrøbelige vokal. Seneste udgivelse fra dem er ’Not to Dissapear’. Det bliver trioens anden koncert under danske faner i år.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sekouia
8. oktober, Pumpehuset

Sekuoias synthsitrende klubudspil ’flac’ har vist sig som et enormt ambitiøst debutalbum. Heldigt for alle interesserede svinger Patrick Alexander Bech Madsen, som produceren kendes som civilt, forbi Pumpehuset snart med en releasefest, der også har Saint Cava som support og et yderst potent lineup til efterfesten.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Noréll
8. oktober, Ideal Bar

Den nye danske synthpopgruppe Noréll er en helt ny trio på blokken, som med debutsinglen ’Howl’ emmer af skandinavisk slagkraft og rå instinkter. Er man interesseret i at høre lovende musikopkomlinge, er Ideal Bar stedet den 8. oktober.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

PJ Harvey
9. + 10. oktober, Falconer Salen

Der er intet at sige til, at PJ Harvey, som i år leverede et sublimt show på Roskilde Festival, skal spille to koncerter på sammenhængende dage i oktober. Efterspørgslen har selvsagt været stor, og derfor er det formentlig til manges glæde, at Falconer Salen udbyder den mesterlige sangskriver på scenen hele to gange med forhåbninger om lige så stærk en performance som sidst.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flux Festival
13.-15. oktober, Tape + Teatret Gruppe 38

Den aarhusianske undergrundsfestival Flux har fokus på det kompromisløse og udfordrende, og på årets program finder man en lang række stærke danske talenter som Smerz, Gents, Modest, Sjæl I Flammer og Ecstacy In Order. Få udvidet horisonten og oplev talentmassen i fuldt flor.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Angel Olsen
20. oktober, Studie 2, DR Koncertsalen

På trods af, at sangfuglen Angel Olsen med ovenstående video for ’Shut Up Kiss Me’ ligner en kunstner, der er ved at bryde ud af sin indiebaggrund, beviste hun med sit seneste album ’My Woman’, at dette slet ikke er tilfældet. Hun har med projektet glædeligt forpasset chancen for mainstream-gennembruddet, og det har man mulighed for at opleve i DR Koncertsalen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vellness Plader
21. oktober, Spillestedet Stengade

Pladeselskabet Vellness Plader kan bedst beskrives som et kollektiv, der er godt i gang med at sætte standarden for en ny og spændende bølge af lo-fi-elskende musikere med stærkt 80’er-islæt og en kærlighed til det danske sprog. Vellness Plader afholder i samarbejde med Spillestedet Stengade et mangfoldigt arrangement, hvor de Flux Festival-aktuelle Sjæl I Flammer, foruden diverse dj’s og andre artister, giver show.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Crystal Castles
24. oktober, Store Vega + 29. oktober, Voxhall

Crystal Castles er med den nye sangerinde Edith Francis blevet født på ny. Renæssancen kom i form af deres ’Amnesty (I)’ for blot halvanden måned siden, hvor de manede frygtfulde tanker om en eventuel musikalsk nedtur til jorden. Den nye lyd er mere hårdpumpet og technoficeret, hvilket fans kan nyde godt af både den 24. oktober i Store Vega og små fem dage senere i Voxhall.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Todd Terje
27. oktober, Store Vega

Nu-disco-nordmanden Todd Terje udmærker sig i live-formatet. Hans eneste studiealbum ’It’s Album Time’ landede i 2014 og bød på dansabel discohouse og letsindig funk. Danseskoene skal endnu engang kridtes op i Store Vega i slutningen af oktober, når pioneren byder op til bal under discokuglens skær.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


28. oktober, Forum

Hun gav et brag af en hjemstavnskoncert på Orange Scene i sommer, men er blevet en travl dame, og Forum-koncerten den 28. oktober er hendes eneste indendørskoncert i Danmark i år. Måske vi er heldige at høre numre fra hendes kommende, andet album? Singlen ‘Drum’ skulle i hvert fald være på trapperne. Liss og Lord Siva agerer support.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Sorte Skole
29. september, Den Grå Hal

Den Sorte Skoles sample-baserede verdensmusik (i ordets mest bogstavelige forstand) får altid ekstra ben at gå på live, og koncerten i Den Grå Hal er årets sidste og eneste mulighed for at opleve duoen live i København.

Læs også: 12 navne der bør headline NorthSide i 2012

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af