30 sange mod Donald Trump på vej fra kendte musikere: Hør første skarpe skud fra Death Cab for Cutie

30 sange mod Donald Trump på vej fra kendte musikere: Hør første skarpe skud fra Death Cab for Cutie
Foto: Jessica Kourkounis/Getty Images

Aldrig har en valgkamp spredt sig så vidt og bredt på alle medieflader som årets gyser mellem Hillary Clinton og Donald Trump. En hel masse musikere har allerede blandet sig i den amerikanske præsident-tvekamp, men nu tages det musikalske engagement til et helt nyt niveau med initiativet ’30 days, 30 songs – written and recorded by musicians for a Trump-free America’.

Hver dag op til valget den 8. november vil en ny kunstner løfte sløret for et nyt nummer, der går direkte i kødet på Trump i kampen mod hans kandidatur. Blandt de deltagende kunstnere finder vi R.E.M., Clipping og Death Cab for Cutie, der alle har fået nok af Trump. Sidstnævnte gruppe har allerede sluppet deres bidrag til kampagnen i form af den både fængende, spydige og stærkt ironiske ‘Million Dollar Loan’, som kan høres herunder.

Hjernen bag projektet er forfatter David Eggers, der blev inspireret af at have deltaget i en Trump-rally i Sacramento. »Mens publikum ventede på, at Trump skulle dukke op, var jeg ret overrasket over at høre musik af Bruce Springsteen, Elton John og Queen. Ingen af disse musikere støtter Trump, det er klart, så det gik op for mig, at dette valg ville have godt af en passende genfødsel af den politiske protestsang« skriver Eggers i The Guardian.

De tre første numre er allerede ude, og de består af Aimee Manns ‘Can’t You Tell?’, Bi Bhimans ‘With Love from Russia’ samt den føromtalte ‘Million Dollar Loan’.

Alle pengene fra salget af de 30 numre går til The Center for Popular Democracy, der kæmper for universale vælgerrettigheder i USA.

Følg med i alle numrene via projektets website HER.

Læs også: Pop som protest – fra The Beatles til Beyoncé

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af