Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange – med The Weeknd, Anya og Childish Gambino

Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange – med The Weeknd, Anya og Childish Gambino
The Weeknd. (Foto: Larry Busacca/Getty Images)

1. The Weeknd feat. Daft Punk ‘I Feel It Coming’

Den mystiske saga om The Weeknd vender i næste uge et nyt blad med ’Starboy’, men denne uge er vi så heldige at nyde godt af to albumforløbere i form af ’Party Monster’ og ’I Feel It Coming’. Sidstnævnte tager takket være mesterlig Daft Punk-produktion et blidt disco-feel på sig, der følges til dørs af canadierens bedste Michael Jackson-imitation.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Hodgy ‘Barbell’

Husker du Hodgy (Beats)? Han var i forholdsvis høj kurs på hiphopmarkedet som utæmmet Odd Future-medlem i kollektivets storhedsdage for år tilbage. Siden har både kunstnernavnet og OF-tilknytningen taget en drejning, men musikken mestrer han stadig. ’Barbell’ er en meditativt forførende førstesingle fra Hodgys kommende debutalbum, ’Fireplace: TheNotTheOtherSide’, der udkommer den 9. december.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Jorja Smith ‘Something in the Way’

Jorja Smiths debut-ep ’Project 11’ er netop landet, og hvis du ikke allerede er bekendt med den 19-årige soul-sangerinde, kan du passende rette blikket mod vores nylige introduktion til hende. Tidligere på ugen præsenterede Smith første skæring fra projektet, ’Something in the Way’, der er en inderlig ode til ulykkelig kærlighed – »Even the sun doesn’t seem to last«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Childish Gambino ‘Redbone’

Donald Glover har været i vælten for alskens forskellige talenter, både som skuespiller i sin anmelderroste serie ’Atlanta’ og for sin hiphop under Childish Gambino-tilnavnet. Hans næste album ’Awaken, My Love!’, der lander den 2. december, ser dog ud til at være alt andet end rap. ’Redbone’ er et fremragende eksempel herpå, hvor Gambino skifter rim og 808-trommer ud med maskinel falset og fuldfed soul.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Gavin Turek ‘Good Look For You’

Kald det nu-disco, electropop eller digitaliseret soulmusik for den sags skyld. Gavin Tureks ’Good Look For You’ excellerer som et inficerende dansegulvsnummer, der sparker tiltrængt lys og liv ind i disse kolde efterårsweekender. Turek er en nytilkommen spiller på Los Angeles’ musikscene, og nummeret ’Good Look For You’ er forsmag på en kommende ep af samme navn, der lander 17. februar.


6. Anya ‘Overrun’

Anya runder netop i aften en længere danmarksturné af, men det travle landevejsliv har ikke holdt sangerinden fra at udgive mere frisk musik. Nyeste skud på stammen er ’Overrun’, der drager nytte af både soul, pop og underspillet house. Er det i øvrigt en skjult reference til guitaren fra Stardusts kulthit ’Music Sounds Better With You’, der anes i baggrunden til slut?

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Freddie Gibbs ‘All Day’

Siden Freddie Gibbs i sommer så sig nødsaget til at aflyse sin Roskilde Festival-koncert grundet en voldtægtssigtelse, er Indiana-rapperen efter en frikendelse atter engang tilbage på pinden som hårdfør hiphopper. Der er ingen bedre måde at fejre det på end den nostalgisk lydende ’All Day’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Communions ‘Come On, I’m Waiting’

Den 3. februar udsendes debutalbummet ’Blue’ af postpunkkvartetten Communions, og som nyt led i albumudrulningen følger nu den flimrende ’Come On, I’m Waiting’. Som på den foregående single serveres en mere opløftende lyd end den, det danske firkløver brød igennem med på henholdsvis ’Cobblestones’ og ’Communions’.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Ty Segall ‘Orange Colour Queen’

Ty Segall annoncerede for nyligt sit niende og for anden gang selvbetitlede (!) album, der er tilgængeligt den 27. januar. Det er aldrig helt til at vide, om multiinstrumentalisten disker op med garagerock eller underspillet folkmateriale, men sidstnævnte gør sig gældende på albummets ledende single ’Orange Color Queen’, der trods alt får lov at spjætte med lidt elektrisk vellyd.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. A Tribe Called Quest ‘We the People…’

Sidste uge bestrålede A Tribe Called Quest hiphopverdenen med deres endegyldige comeback-album ’We Got It From Here… Thank You 4 Your Service’, og fredag delte de musikvideoen til en af pladens stærkeste sange. Der er naturligvis tale om den reaktionære ’We the People…’, der i sin billedside ælter en Phife Dawg-hyldest sammen med masseprotest på gaden – timingen er ikke til at tage fejl af.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af