Verdens musikere går sammen om 100 nye sange mod Trump: Hør Angel Olsens bidrag ‘Fly On Your Wall’

Verdens musikere går sammen om 100 nye sange mod Trump: Hør Angel Olsens bidrag ‘Fly On Your Wall’

Trumps præsidentudnævnelse har for alvor fået luen til at blusse under de kunsteriske gryder, og en stor mængde musikere har nu taget hul på endnu et tiltag, der skal sige fra overfor den nye præsidents samfundsidealer.

Et velgørenhedsprojekt med navnet ‘Our First 100 Days’ er sat i søen med det simple formål at udgive en ny sang på hver af de første 100 dage i Trumps præsidentperiode. Projektet blev skudt i gang i lørdags, hvor det første kunstneriske bidrag blev bragt af amerikanske Angel Olsen med nummeret ‘Fly On Your Wall’.

Olsen forstår at levere patosfyldte og sælsomme romantiske stemninger, men dette kendetegn har taget en mere sørgmodig drejning på ‘Fly On Your Wall’. Man er ikke i tvivl om musikkens karakteristiske Olsen-aftryk, men der er en anden tyngde bag fremførelsen, som egentlig klæder konteksten for udgivelsen rigtig fint.

Sangen giver sig på den ene side ud for at være en kærlighedssang, men indeholder samtidig lyriske referencer til en mere dyster virkelighed, der både kan læses direkte og inddirekte ind i nutidens Trump-begivenheder. Således synger Olsen:

»At first it wasn’t light
I went along for the ride
I was a fly on your wall
To see the height of it all«

Hun lader det stå hen i det uvisse, om der er tale om en subtil henvisning til en affære, der gradvist løb i den forkerte retning, eller om det er en allegori over, hvordan det har været at være vidne til Trumps politiske udvikling.

Alle 100 sange af lige så mange kunstnere vil være eksklusive udgivelser af hidtil uudgivet materiale, og ved hjælp af et støttebeløb på minimum 30 dollars kan man få adgang til dem alle. Blandt de deltagende kunstnere finder man navne som How To Dress Well, Toro Y Moi, The Range, Jens Lekman og mange flere, mens overskuddet vil gå til støtte af foreninger for områder som miljøforkæmpelse, LGBTQ-rettigheder, immigration m.m.

Du kan lytte til de foreløbige numre og læse mere om projektet HER – der er også musik fra Animal Collectives Avey Tare og queerrock-bandet PWR BTTM.

Læs også: 30 sange mod Donald Trump på vej fra kendte musikere: Hør første skarpe skud fra Death Cab for Cutie

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af