Her er 10 koncerter du skal opleve i april

Forårets koncertprogram sprudler af danske talenter, heftig hiphop og techno-nostalgi.
Her er 10 koncerter du skal opleve i april
Jens Lekman. (Foto: Ellika Henrikson)
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Uniradioen præsenterer: Citadel
6. april, Musikcaféen

Med jævne mellemrum arrangerer den københavnske universitetsradio også koncerter, og denne torsdag slår de således Musikcaféens døre op for friske toner med Citadel. Bag navnet gemmer sig et musikkollektiv, der rummer de fire grupper Fraads, Hingst, Blikfang og Krystalsøn – dansksproget poesi i alskens afskygninger lige fra forårsbebudende drømmepop til ærlig hiphopnyfortolkning.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jens Lekman
6. april i Koncerthusets Studie 2 og 16. april på Voxhall

»A Mormon missionary walks through Vasa lane«… Det lyder som starten på en stødende joke, men det er såmænd bare den første linje på Jens Lekmans seneste album ‘Life Will See You Now’, der – som altid hos den lune svensker – er spækket med skarpsindige og skæve tekster. På det nye album har Lekman desuden taget en række nye legesager (såsom trommemaskiner og elektroniske instrumenter) med på sin musikalske legeplads, hvilket resulterer i alskens eksotiske nuancer lige fra bossa nova og calypso til samba og flamenco-vibes. Der er ingen tvivl om, det bliver en (hjerte)varm aften – både i Koncerthusets Studie 2 i København og på Voxhall i Aarhus.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Silvester, Soon og J. Bruno
8. april, Tape

Lørdag den 8. april på Tape spirer den danske musikundergrund om kap med foråret uden for døren. Det aarhusianske spillested har nemlig inviteret tre unge navne indenfor i form af Silvester og Soon, som begge var med på dette års Breakin’ Sound-liste, og til slut J. Bruno. Den førstnævnte trio tager sig af de sødmefulde, skæve pophymner, den unge kvintet Soon af den sensuelt soulede r’n’b, mens J. Bruno leverer croon med 70’er-nostalgiske psych-undertoner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gilli
11. april, Store Vega

Man kan fange ham på både Tinderbox og den nye endagsfestival For Evigt Hip Hop til sommer. Men hvis man føler, der er lidt for længe til de lyse nætter, og hvis man desuden vil have en lidt mere koncentreret dosis Gilli, kan man med fordel svinge forbi Store Vega den 11. april, hvor den talentfulde rapper giver sin hidtil største solokoncert. Med sig har han ‘Ækte Vare’-ep’en fra 2014 og en stribe efterfølgende hits – og da han desuden er aktuel i Molotov Movement med Benny Jamz og MellemFingaMuzik kunne det tænkes, han måske også krydrer showet med lidt Molo.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Isaiah Rashad
17. april i Pumpehuset og 18. april på Voxhall

Hypen var massiv, da den mystiske Isaiah Rashad kom i stald hos Top Dawg Entertainment for nogle år siden – og det blev cementeret, at den også var så ganske berettiget, da han smed sin stilsikre debut-ep, ‘Cilvia Demo’. I efteråret slap den tilbagelænede sydstatsrapper efterfølgeren i form af debutalbummet ‘The Sun’s Tirade’, som nu kan opleves live i både København og Aarhus.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Blaue Blume
20. april på Atlas og 29. april i Koncerthusets Studie 2

Da Blaue Blume i 2015 slap deres debutalbum ‘Syzygy’ (ovenpå den forventningsskabende stærke ep ‘Beau & Lorette’), kaldte vores anmelder den for en »overdådig omgang jordbær-i-marengs«. Heldigvis var udsagnet skrevet med en sød tand efterfulgt af fem stjerner og konklusionen af, at den danske kvartet havde begået en formfuldendt og bevægende plade. Frontmand Jonas Smith har tidligere afsløret, at gruppen skulle begynde på næste kapitel i diskografien i efteråret, så måske der endda er nye toner at hente, når gruppen rammer både Aarhus og København.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Franske Piger og Molina
21. april, Stengade

Både musikkollektivet Vellness Plader og pladeselskabet No3 var ganske solidt repræsenteret, da vi kårede årets 10 mest lovende danske navne i vores Breakin’ Sound 2017-guide. Fra Vellness finder vi Franske Piger, der i virkeligheden er to danske drenge med masser af solbeskinnet, åbenhjertig, 80’er-klingende drømmepop på hjertet, mens No3 står bag Rebecca Molina, der leverer new wave-inspireret, skyggefuld synthpop. Molinas toner kan desuden høres på hendes debut-ep ‘Corpus’, som vi i sidste måned kunne kvittere for med fem stjerner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Paul Kalkbrenner
21. april, Store Vega

Hvis du savner følelsen af at være på tyske technoklubber i start-90’erne – eller eventuelt bare synes, at tanken lyder ret svedig – kan du overveje at slå et smut forbi Store Vega, når Paul Kalkbrenner blænder op for den pureste electronostalgi. Den tyske technotroldmand tager nemlig på turné i anledningen af sidste års ‘Back to the Future’: En mixtapetriologi, der fortæller historien om technoens indtog i Berlin i start-90’erne. Trilogien består af tracks tryllet sammen af flere tusinde musikbidder fra perioden 1987-1993, og i den tidlige berliner-technos sande ånd har den kyndige producer valgt at lade denne turné indtage mindre spillesteder end de store arenaer, han ellers ynder at udfylde.

Ønsker man sig en yderligere dosis Kalkbrenner, kan man desuden overveje at svinge forbi samme spillested den 6. april, hvor lillebror Fritz Kalkbrenner spiller (og synger) live.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Steve Gunn
23. april, Lille Vega

Han har godt ti års erfaring på scenerne, men en diskografi der tæller værker for en mindre livstid. Sidste år nedkom Steve Gunn med sin 14. langspiller, ‘Eyes on the Lines’, der med blues-inficerede americana-fortællinger udgør endnu et passende kapitel til et amerikansk roadtrip-eventyr. Der er lagt op til intim singer/songwriter-stemning og guitarekvilibrisme en masse, når Gunn indtager Lille Vega.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Saveus
Turné (26. april på Posten, 27. april på Skråen, 28. april på Train og 29. april i Store Vega)

Ambitionerne er lige så store som armbevægelserne på Saveus’ debut-ep ‘Will Somebody Save Us’, der favner alt lige fra elektronisk soul til storladen stadionrock. Der vil være rig mulighed for at komme hele følelsesregistret igennem med Martin Hedegaard, når han tager på en mindre Danmarkscrawl forbi både Odense, Aalborg, Aarhus og København. Op til koncerterne kan man passende varme op med det nye DR3-program ‘Martin Uden X’, der fortæller hele eventyret fra ‘X-Factor’-sejren i 2008 til solosejren anno 2017.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af