Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Jungle, Xtra Naan og (selvfølgelig) Childish Gambino

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Jungle, Xtra Naan og (selvfølgelig) Childish Gambino
Childish Gambino i videoen til 'This Is America'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Childish Gambino ’This Is America’

Donald Glovers talentmæssige schweizerkniv spænder ualmindelig bredt for tiden. Han spiller Lando Calrissian i den kommende ’Star Wars’-spinoff ’Solo’, han står bag en af tidens bedste tv-serier, og sidste uge var han gæstevært i ’Saturday Night Live’. Her opførte han sin nye single ’This Is America’: Et samfundskommenterende stykke, hvor der er tænkt over både koreografi og tykt optegnede kontraster mellem lifligt omkvæd og benhårde vers. Glover er måske den anti-Kanye, verden har brug for lige nu.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Jungle ‘Happy Man’

Fire år skulle der gå, men nu er Jungle omsider brudt uf af studiet igen. Soulkollektivet ført an af Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland gør nu comeback med den fyldige ’Happy Man’ og den småpsykedeliske ’House in LA’, hvor især førstnævnte betager med sin ekstatiske susen over neo-soulens glinsende mælkevej. Begge singler figurerer på Jungles kommende albumtoer, der lander den 22. juni. Gruppen kan opleves på dette års Musik i Lejet.


3. Erin Rae ’Bad Mind’

Hun kendes bedst som forsanger og frontkvinde i Erin Rae and the Meanwhiles, men nu folder Erin Rae også solovingerne ud på ’Bad Mind’. Den folkpoppede, sitrende single portrætterer kvalerne ved at vokse op som ung lesbisk kvinde i 90’ernes konservative sydstater. ’Bad Mind’ er første smag på Raes kommende album ’Putting On Airs’, der slippes den 8. juni.

Hør sangen på Spotify HER.


4. IVYxM ’But You’

Byd velkommen til novicen IVYxM, som skriver sig ind i den stilsikre ende af r’n’b-genrens spektrum med ’But You’: En gennemført debutsingle af groovy g-funk-bas og drømmende harpespil, der danner bund for sangerindens smådampende kærlighedsfraseringer. IVYxM er bosat i Danmark, men født og opvokset i Zambia i et musikalsk hjem, hvor både jazz og country flød ud af højtalerne på daglig basis.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Dawn Richard & Mumdance ‘Guardian Angel’

Dawn Richards vanlige eksperimentering med r’n’b og især soul træder et par trin eller tre op på storhedsskalaen med ’Guardian Angel’, hvor sangerindens tindrende vokal forædles med grandiost lagrede violiner fra Mumdances producerhånd. I et interview med Beats 1 udtaler Richard, at sangen agerer en slags skytsengel for alle dem, der føler sig overset og undervurderet.


6. Xtra Naan ‘Jeg Badr’

Galskaben fossede ud i lårfede stråler, da Malk de Koijns Tue Track slog sig sammen med Gramsespektrums Peder Pedersen og Simon Bonde på Xtra Naans selvbetitlede ep i 2015. Nu er den skøre hiphoptrekløver tilbage med ’Jeg Badr’, hvor walking bass selvfølgelig danner parløb med gakkede rim som »Du’ en dukke, jeg er Gepetto / du’ en Filur, jeg’ en Cornetto«. Tracket stammer fra trioens kommende ep ’Gedi Matjåp’, der udkommer den 8. juni.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Ric Wilson feat. Kweku Collins, Nick Kosma & Rane Raps ‘Sinner’

Han gjorde det sidste uge, og nu gør han det igen: Chicago-spiren Ric Wilson går to for to Top Tracks med sin spritnye skæring ’Sinner’, der har opkomlingene Kweku Collins, Nick Kosma og Rane Raps på gæstevisit. Atter engang er underlægningen silkeskåren neo-soul med et næsten kvækkende udtryk, der ikke mindst hjælpes på vej af Nick Kosmas D’Angelo-lignende falset. ’Sinner’ stammer fra Ric Wilsons kommende ep ’Banba’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Future feat. Chance the Rapper & King Louie ‘My Peak’

’My Peak’ blev allerede teaset sidste vinter, men er nu officielt ude i al sin melankolske pragt. Samarbejdet mellem Future, Chance the Rapper og King Louie er et sammenskudsgilde af sumpede lean-referencer, elegiske akkorder og tre vidt forskellige tilgange til temaet om, at ingen af dem endnu har ramt glasloftet.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Westerman ‘Edison’

Singer/songwriteren Westerman placerede sig på vores radar tilbage i marts med b-siden ’I Turned Away’. Nu følger englænderen op med den stjernesmukke fuldblodssingle ’Edison’, der med sine flossede synthflader og tøffende trommespor placerer sig et sted mellem drømmende James Blake-sfærer og doven cigaretrøg. Et album skulle lande næste år.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Alice Boman ‘Heartbeat’

Langsomt ulmende katakombetrommer, blåt klaver og et omkvæd, der spørger »Can you hear my heartbeat?«. Intet mangler på Alice Bomans ’Heartbeat’, der udgør seneste perle i hendes portefølje af dirrende, klimakssøgende emotionsmusik. ’Heartbeat’ er at finde på Bomans kommende debutalbum, som hun er ved at lægge sidste hånd på i skrivende stund.

Læs også: Hør ugens otte vigtigste nye album – bl.a. Arctic Monkeys og Beach House

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af