Roskilde Festival: Vores guide til de 10 bedste koncerter fredag

Vi guider dagligt til de bedste koncertoplevelser på Roskilde Festival – fredag med blandt andet Fever Ray og Joey Bada$$.
Roskilde Festival: Vores guide til de 10 bedste koncerter fredag
Fever Ray i Store Vega. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Orange-braget: The Minds of 99

Det er nok umuligt at nævne et andet dansk rockband, der på samme måde som The Minds of 99 har indtaget den kulturelle bevidsthed de seneste fire år. Det er der mange årsager til, herunder Niels Brandts overbevisende tilstedeværelse som forsanger og deres på en gang poetiske og øjeblikkeligt relaterbare tekstunivers. Men de udmærker sig absolut også på de stærke melodier – sange som ‘Det er Knud som er død’, ‘Hjertet følger med’ og ‘Ung kniv’ er fyldt med stribevis af fængende hooklines, der inviterer enhver fan til at skråle med, når bandet giver den gas på festivalens største scene.

Kan det blive lige så godt som i 2015?

Orange Scene, kl. 19.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stjerneskuddet: Stefflon Don

Det er ikke kun her på Soundvenue, at den dancehall-inspirerede rapper Stefflon Don bliver set som et af de helt store nye stjerneskud på den britiske hiphophimmel. Hun har som den eneste britiske rapper i år fået æren af at blive indlemmet i XXL’s Freshman Class, hun har spillet som support for Future, og selveste Nile Rodgers har hevet fat i hende til det næste Chic-album. Hør hendes inficerende rytmer og farverige flows i år på Apollo, inden hun bliver stor nok til at indtage Arena.

Apollo, kl. 20.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ro i sjælen: (Sandy) Alex G

(Sandy) Alex G er fyldt med skøre påfund i sine levende, ofte ganske lo-fi folksange, men det bliver aldrig for gakket til, at man kan blive suget ind i hans univers. Størstedelen af hans musik er indspillet i soveværelse, og det er lige der tankerne ryger hen, når man hører hans rolige, let svævende toner. Pavilion passer ret perfekt.

Pavilion, kl. 20.15


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Newyorker-hiphop inkarneret: Joey Bada$$

Joey Bada$$ mestrer at forene klassiske hiphopdyder med moderne tiltag og politisk bevidsthed – også selv om han kan være lige lovlig modtagelig over for konspirationsteorier. Han leverer solide, hårdt rammende bars på stribe med så stor ekspertise, at man skulle tro, han havde været en del af gamet i evigheder. Da han senest gæstede Vega, var han fyldt med elektrisk fight the power-attitude, hvor salen næsten føltes som en tidsmaskine tilbage til hiphoppens fødsel i Brooklyn.

Apollo, kl. 21.45


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Religiøs rockoplevelse: Nick Cave and the Bad Seeds

Nick Cave er intet mindre end en rocklegende, og han har et helt særligt forhold til sit danske publikum. Hans seneste, nærmest religiøse danske koncert er blevet til genstand for såvel en koncertfilm og en kommende live-ep, begge ved navn ‘Distant Sky’. Hans tunge, fyldige rockunivers er oplagt til at spille mørket frem over Orange Scene, hvor han med sit erfarne band helt klart skal vise, hvor mange klangfarver guitarrock trods alt er i stand til at producere.

Orange Scene, kl. 22.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den følsomme stund: Sampha

‘(No One Knows Me) Like the Piano’ er navnet på en af Samphas bedste og mest populære sange, og den titel fortæller ret godt om hans hudløse, inderlige scenetilstedeværelse. Det er ikke fordi han kun er til stede for klaveret – langt fra – men de to morpher nærmest ind i hinanden, når han synger sine mest skrøbelige sange. Det bliver en intim og følsom stund lige for midnat.

Avalon, kl. 23.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Giraffen: David Byrne

Roskilde Festival har gjort nogenlunde alt for, at David Byrnes koncert skulle blive så perfekt som muligt. Så der er altså god grund til at forvente et vildt show, når den toneangivende Talking Heads-forsanger gør klar til årets helt store historielektion. Han kalder selv den nuværende turné for sit mest ambitiøse show siden de legendariske ‘Stop Making Sense’-koncerter med Talking Heads fra december 1983, der sidenhen lagde grund for kult-koncertfilmen af samme navn. Med sådan en salgstale  man vist lige se giraffen.

Arena, kl. 00.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den sikre fest: Four Tet

Four Tet er den ideelle Roskilde-booking, og især hans nylige output oser af Orange Feeling. Der er en fantastisk kombination af højlydt, festlig house, techno, UK Bass og folktronica til stede, og med nyere udgivelser som sidste års ‘New Energy’ og 2015-albummet ‘Morning / Evening’ inkorporeres blandt andet sydasiatisk folkemusik og naturoptagelser i det, der let kan danne grundlag for en dansefest af sensuel, forfriskende karakter med den britiske producer- og dj-veteran.

Apollo, kl. 00.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Triphop-nostalgi: Massive Attack

En dansefest behøver ikke blot at være en dansefest. Når Massive Attack skruer op for bassen på Dyrskuepladsen, bliver det i lige så høj grad en anledning til 90’er-nostalgisk triphop-show, som det bliver et politisk statement, der kommer helt fra hjertet af. Det politiske opråb tog de også med sig, da de senest var i København, og deres dybtfølte aktivisme vil formentlig få den helt ideelle plads at boltre sig på, når Bristol-duoen indtager Orange Scene.

Orange Scene, kl. 01.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Midnatsmesse: Fever Ray

Jovist, det er ikke længe siden, at Fever Ray senest var i Danmark – men hun gjorde det nu også fremragende for et udsolgt publikum i Store Vega, og det har en hel Arena-scene altså også fortjent at bevidne. Karen Dreijers skingre vokal har betaget lyttere i massevis siden hendes tid i den ligeledes eklektiske, elektroniske duo The Knife i 00’erne, men hendes nyeste soloværk, ‘Plunge’, er nok hendes mest maniske og kryptiske hidtil. At hun har fået en nattekoncert til sin særprægede elektroniske artpop er desuden det helt perfekte valg.

Arena, kl. 02.15

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af