Spoiler alert: Det kan du forvente til Post Malone i Royal Arena

Post Malone er tilbage! Efter en stærk koncert på sidste års Smukfest kommer den storstreamende rapper på lørdag til Royal Arena. Kan han bære den store scene? Og hvilke tricks har han med i baggagen?
Spoiler alert: Det kan du forvente til Post Malone i Royal Arena
Post Malone. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

I november 2015 spillede Post Malone på Rust til en Soundvenue Session. Den unge rapper havde udgivet overraskelseshittet ‘White Iverson’, men siden var karrieren stagneret lidt. Han var en lovende ung artist med et enkelt stærkt hit. Men mange så ham også lidt som en joke.

I dag, tre et kvart år efter, er Post Malone en af verdens største musikstjerner overhovedet og klar til at skifte klubshowet ud med et udsolgt Royal Arena på lørdag. Tingene har i dén grad ændret sig.

Det her er rapstjernens første europæiske arenaturné, men han er efterhånden vant til store scener. Så sent som sidste sommer kunne man opleve ham på Smukfests hovedscene, hvor han leverede et overraskende stærkt show. Både hans vokalpræstation og personlighed skinnede igennem. Hiphoppens elskelige slacker overbeviste alle.

Kan han gøre det igen i Royal Arena, hvor han skal bære et stort arena-setup helt selv? Er han i god liveform? Og hvilket sceneshow har han egentlig med?

Vi har researchet i øst og vest og dannet os et overblik over, hvad man kan forvente til lørdagens koncert. Læs selvfølgelig ikke med, hvis koncertens forløb skal være en overraskelse.

Sceneshowet

Nogle sceneshows er svære at beskrive, selv når man har set dem på billeder og video. Post Malones turnésetup er sådan et. For det ligner nærmest, at rapperen står i en stor, sort boks, der åbner sig, når koncerten starter. På billeder fra de første stop på turneen i Glasgow, Dublin og Manchester ser det ud som om, den her boks så eksploderer i store lys, mens den bliver flankeret af store skærme.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Posty (@postmalone) on

Det ligner altså noget, der vil være pænt imponerende i en ny, velskabt sal som Royal Arena. Og det bliver sjovt at se slackeren Post Malone spankulere rundt på den her maksimalistiske scene med en dåsebajer i hånden og et fjoget smil på læben. Eller tænde en smøg, selv om det koster ham en gigantisk bøde at ryge inden for, som det skete i Dublin.

Men ellers tyder meget på, at Post Malones optræden mere skalerer ned end op. Til den stærke koncert på Smukfest spillede han jo også ‘White Iverson’ a cappella og hev en guitar frem til mere stille sange. Og anmeldelserne fra de første koncerter fra europaturneen peger i samme retning. Post Malone har næppe det store bandsetup med, men til gengæld får vi chancen for at høre en af de få rappere, der kan mestre sangpassager live. ‘Stay’, ‘I Fall Apart’ og ‘Feelin’ Whitney’ lover at blive ømme, akustiske momenter.

Dermed ikke sagt, at det hele bliver en nedtonet affære. I Manchester og Glasgow har Posty smadret guitarer til ‘Rockstar’ og hoppet rundt til en række effekter. Mancunian Matters beskriver koncerten som en »elektrificerende, non-stop, guitarsmadrende (bogstavelig talt) performance, der inkluderede røg, fyrværkerier og opsigtsvækkende pyroteknik«.

Så bare rolig: Der skal nok være en god dosis ild, røg og eksplosioner.

Setlisten

Først og fremmest er det jo allerede annonceret, at opvarmningen bliver leveret af Tyla Yaweh og Roddy Ricch. Førstnævnte er et nyt talent, som Post Malone har signet til sit eget label, så det bliver spændende at se, om rapperen er en lige så stærk talentspejder, som han er hitmager.

Men det er måske især Roddy Ricch, man skal holde øje med. Han er nemlig en af de mest hypede unge rappere lige nu, takket være sin melodiske vokal og gribende sangskrivning. Compton-rapperen skaber intense, følelsesladede gadefortællinger gennem et sangflow, der minder lidt om Lil Durk eller YoungBoy Never Broke Again. Han er allerede blevet hyldet af Meek Mill, Vince Stapes og Nipsey Hussle og er et godt bud på den næste store rapstjerne.

Men okay. Vi er her jo primært for at se manden med guldtænderne og ansigtstatoveringen med ordene ‘always tired’. Post Malone.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

View this post on Instagram

 

thank you Manchester

A post shared by Posty (@postmalone) on

Og her må vi jo bare konstatere, at Posty jo ikke ligefrem har et bagkatalog af Rolling Stones-dimensioner. Det er nok relativt klart, hvilke sange han vil spille. Rapperen har udgivet de to album ‘Stoney’ og ‘Beerbongs & Bentleys’ fra henholdsvis 2016 og 2018 samt 2016-mixtapet ‘August 26th’. Og så har han optrådt på enkelte gæstevers hist og pist, som det seneste storhit ‘Sunflower‘ med Swae Lee, og udgivet et par henkastede singler som det nye hit ‘Wow’.

Derfor er det store spørgsmål egentlig primært, om og hvordan Post Malone tackler sine features, de mindre sange og mixtape-tracks. Tør han kaste sig ud i sit remix af Fleetwood Macs ‘Dreams’ fra 2016? Spiller han et undervurderet tidligt track som ‘Boy Bandz’? Og har det mon smittet af på ham, at han den seneste tid har spillet sammen med rockbands som Aerosmith og Red Hot Chili Peppers?

Her må vi sige, at der nok næppe er nogle helt store overraskelser på setlisten. Han spiller de sange, man kender ham for. Men lidt rockstjernestil får den da, for efter Post Malone sandsynligvis hiver guitaren frem til sange som ‘Stay’ og ‘Feeling Whitney’, er der nok en god chance for, at selvsamme guitar bliver smadret til sidst, når han spiller ‘Rockstar’.

Men altså – hvem ved? Det er trods alt kun få uger siden, Post Malone satte sig ned og spillede Elvis i et gult jakkesæt, der havde en ørn syet fast på ryggen. Så alt kan ske…

Setliste fra koncert i Manchester, 19. februar:
‘Broken Whiskey Glass’
‘Too Young’
‘Over Now’
‘Better Now’
‘No Option’
‘Sugar Wraith’
‘Candy Paint’
‘Wow’
‘Psycho’
‘Blame It On Me’
‘Paranoid’
‘I Fall Apart’
‘Up There’
‘Feeling Whitney’
‘Stay’
‘Leave’
‘Go Flex’
‘White Iverson’
‘Sunflower’
‘Rockstar’
‘Congratulations’

Læs også: Nicki Minaj kommer til Danmark i sit livs krise

Læs også: 2018 var året, hvor det blev umuligt ikke at elske Post Malone

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af