Roskilde Festival: Her er vores 10 favoritter i vækstlagsprogrammet

De store scener åbner som sædvanligt op onsdag, men søndag-tirsdag præsenterer Roskilde Festival masser af danske og skandinaviske talenter på Rising- og Countdown-scenen. Festivalen har netop fuldendt vækstlagsprogrammet med 28 nye shows – her er vores ti favoritter ud af de i alt 41 koncerter, der løber af stablen de tre indledende dage.
Roskilde Festival: Her er vores 10 favoritter i vækstlagsprogrammet
Tessa til hiphopfest på Roskilde Festival, 2019. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Ganger

Ganger stod for et af landets største og mest velfortjente gennembrud i 2019, hvor de med det voldsomt ambitiøse debutalbum ‘Mørk’ præsenterede en form for avantgardistisk popmusik, hvor alt var tilladt – og alt kunne ske.

Albummet resulterede også i et par Steppeulven-priser, og nu venter altså Roskilde Festival for første gang. Fremtiden ser – kontra debutalbummets titel – mere end lys ud for Ganger.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Joyce

Joyces rockunivers er en spraglet sammensætning af vidt forskellige elementer. Guitarfraser, der lyder af emo, melodier som snydt ud af post-hardcore, en poppet sensibilitet for hooks, og et lettere hiphoppet tag på vokalproduktion.

Det ene øjeblik er de følsomme og tilbageholdende, det næste kaster de sig ud i en ustandselig sonisk eksplosion. Det bliver til tider støjende – men støjen rodfæstes altid i det københavnske femkløvers sårbarhed.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Tessa

Tessa er allerede en stjerne, selv om hun kun har udgivet en håndfuld sange. Men hun har udvist både teknisk overlegenhed og en altoverstrålende karisma, der har gjort hende til rapperen, alle taler om lige nu.

Senest dukkede Tessa endda op på forbillederne Suspekts ’Vil du med…’ og slagtede sangen på en måde, der næsten mindede om Nicki Minajs legendariske vers på Kanye-tracket ’Monster’ fra 2010.

Det her bliver uden tvivl årets mest velbesøgte koncert under Roskilde Festivals indledende dage.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ZK, Omar, Larry 44 og Amina

Roskilde Festival har ikke altid været lige gode til at anerkende de nye strømninger i dansk hiphop, så det er fornøjeligt, at festivalen i år kigger mod de stemmer, der giver udtryk til gadens sprog lige nu.

Især Omar har længe skabt unikke, hypermelodiske sange fra Aarhus’ udsatte kvarterer på en måde, der minder om både Jamaikas catchy vokal og Gillis loyalitet til gadens fortællinger. Og så er det spændende at se kvindelige stemmer som Gilli-samarbejdspartneren Amina dukke op i det her univers, hvor vi altså får serveret fire kunstnere til ét og samme show.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Erika de Casier

Erika de Casier har faktisk spillet i Roskilde Festivals talentdage før. I 2015 var hun forbi Apollo Countdown-scenen (som den hed dengang) som halvdelen af r’n’b-duoen Saint Cava, men i 2020 bliver det altså på egen hånd med soloprojektet i eget navn.

Med sig har hun sidste års forførende, 90’er-kanaliserende debutalbum ‘Essentials’, der smager at både fortid og fremtid.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Rune Bagge

Dansk techno er blevet en international succeshistorie, og et af navnene, der trænger langt ud over vort lands grænser, er Rune Bagge. Han har udgivet på pladeselskaberne Ectotherm og Kulør, der begge er startet af den danske dj-stjerneskud Courtesy (førstnævnte i samarbejde med Mama Snake), og Bagge har altså fundet et publikum verden over, ligesom man har kunnet høre ham lokalt til Fast Forward-raves i København. Nu indtager han Roskilde Festival – og hvis dét ikke stiller din techno-trang, så tjek også Repro ud, der er en anden af hovedstadens toneangivende dj’s.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Bette

Vi går stadig og tripper let efter nyt om Bettes debutalbum (eller en ep, det vides ikke), men hun har indtil videre holdt sig til at udgive en række stærke r’n’b-sange med fuldt fokus på den varme vokal.

Forhåbentligt får vi mere musik inden festivalen, og så har Bettes cover af The Minds of 99’s ‘Alle skuffer over tid’ altså bare fortjent at blive sunget på Roskilde.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Thaiboy Digital

Den svensk-thailandske kultrapper Thaiboy Digital er kendt for en særdeles spacey og melodisk form for hiphop, som han tit laver i samarbejde med folk som Yung Lean, Bladee og Ecco2k (Thaiboy og de to sidstnævnte er i fællesskab kendt som Drain Gang). Thaiboy er en helt særlig stemme på den her scene, som han har holdt kontakten til selv efter udvisningen fra Sverige til Thailand.

Rapperen kan både skabe episke, moody tracks som Lean-samarbejdet ’Diamonds’ og hyperenergisk sci-fi-trap som ’Tiger’. Senest har han udgivet soloalbummet ’Legendary Member’ samt ’Trash Island’ med Drain Gang.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Josephin Bovién

Danmarks r’n’b-scene blomstrer i disse år, og et af de mest lovende unge navne er den aarhusianske neosoul-sanger Josephin Bovién. Hendes samfundsbevidste, socialt reflekterede tekster behandler alvorlige emner, mens hendes rolige vokal giver hende en imponerende aura af visdom.

Samtidig er Boviéns sange pakket ind i de lækreste jazzede arrangementer, man kan tænke sig til. Hendes tænksomme sangskrivning manifesterede sig i 2018 på debutalbummet ‘Caramel Babe’, som absolut kan anbefales til enhver fan af r’n’b-kunstnere som Blood Orange og Solange.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Visitor Kane

Bag aliasset Visitor Kane finder man Less Win-bassisten Patrick Kociszewski, der med tiden har udvidet sit projekt til et fuldt band og i processen skabt den skønneste vemodige indierock. Et Nick Cave-kanaliserende mørke mødes med en jangly poprocklyd a la The Go-Betweens, og der er kælet godt og grundigt for teksturerne i de melankolske kompositioner.

Visitor Kane har indtil videre udgivet to album – først det underspillede ‘Easy Concern’ i 2018, mens vi sidste år fik det mere storladne ‘Change of Heart’, som sandsynligvis vil være fokuspunktet for Roskilde-koncerten.

Roskilde Festival har tirsdag tilføjet 32 nye navne til plakaten – se dem alle HER. Og læs, hvorfor Jada er den perfekte Orange-åbner HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af