10 sange af internationale stjernerappere, du ikke vidste var produceret af unge danskere

Det er de færreste, der har lagt mærke til det, men det er faktisk unge danske producere, der står bag beats for folk som Pop Smoke, Bad Bunny og endda Drake.
10 sange af internationale stjernerappere, du ikke vidste var produceret af unge danskere
Pop Smoke.

TEMA – NY DANSK RAP: I disse uger sætter vi fokus på ny dansk hiphop – vi udpeger de vigtigste navne, taler med rappere og producere og dykker ned i stilskabende tendenser. Følg løbende med HER.

I denne uge sætter vi fokus på de producere, der er med til at skubbe dansk hiphop i nye retninger. Vi har eksempelvis lavet en artikel om ti af de nye danske beatmagere, der præger scenen herhjemme for tiden.

Men der er faktisk en skjult bølge af danske producere, der slet ikke er fokuseret på dansk hiphop, men som har exceptionelt stor succes i udlandet.

Nemlig en række unge musikere, der knokler hårdt for at få deres beats bredt ud globalt – enten via massevis af studiesessions, digitalt distribuerede type-beats eller kontakter, der formidles over sociale medier.

Det er producere, der oftest går under radaren, selv om danskere i de seneste par år har leveret beats til alle fra Drake til Pop Smoke.

Det fortjener langt mere opmærksomhed, end det får – så vi har her samlet en oversigt over ti sange af internationale stjerner, som du måske ikke vidste er produceret af danskere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Joyner Lucas ’I Love (ADHD)’
2. Bad Bunny ’P FKN R’
– begge produceret af TheSkyBeats

Bad Bunnys ‘YHLQMDLG’ er årets indtil videre mest streamede album globalt på Spotify, og én af sangene på udgivelsen er produceret af en dansker. Nemlig ‘P FKN R’, der for tiden nærmer sig 50 millioner streams på Spotify, og som er produceret af TheSkyBeats.

Bag det navn gemmer der sig en 19-årig dansker ved navn Frederik Thrane, der bor i Odense og netop har færdiggjort gymnasiet.

Han sælger sine beats via Instagram og sin Youtube-kanal, og hans første store succes kom, da Joyner Lucas forvandlede en af hans produktioner til ‘I Love (ADHD)’. Senest har han også stået bag Lil Teccas ‘Out of Love’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. YoungBoy Never Broke Again ‘Ranada’
4. Headie One ‘Psalm 35’
5. Don Toliver ‘Situation’
– alle produceret af Benjamin Lasnier og Lukas B.L (+ ‘Swag’ af YG produceret af Lasnier)

Benjamin Lasnier og Lukas B.L har – ligesom TheSkyBeats – brugt Instagram til at sælge deres beats, men de har haft et ekstra es i ærmet. Lasnier har nemlig en millionstor følgeskare fra en fortid som socialt medie-fænomen – han var kendt som ‘den danske Justin Bieber’.

De mange følgere har givet de to danskere en fod inden for døren mange steder, og det har de brugt til at sende beats til en lang række udenlandske producere, har duoen fortalt Soundvenue i et interview.

Og udlandet har tydeligvis kunnet lide, hvad de hørte: Lasnier og Lukas B.L har eksempelvis produceret ‘Ranada’ af YoungBoy Never Broke Again, der sidste år var den mest sete artist på Youtube i USA, og senest har danskerne produceret to sange på det stærke ‘Edna’-album af Headie One, der er den mest hypede UK-rapper lige nu.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Drake feat. Rick Ross ‘Money In the Grave’
7. Partynextdoor ‘Eye On It’
– begge produceret af Asoteric

Det er ikke meningen, at man starter med Drake. Det er meningen, man knokler hårdt og klatrer op igennem systemet. Efter mange, mange, mange års arbejde kan det være, at der er en mikroskopisk chance for, at den canadiske megastjerne laver en sang over dit beat.

Men danske Anton Kühl-Jørgense må have en snydekode til livet, for selv om han er stort set ukendt, lavede Drake sidste år hittet ‘Money In the Grave’ over et af hans beats. Dén sang har altså over en halv milliard streams på Spotify.

Og ikke nok med det: Asoteric (som han kalder sig) landede også en aftale med OVO og fik også et beat med på det seneste Partynextdoor-album. En rimelig sindssyg udvikling, må man sige – og det hele startede med, at Asoteric kendte én person, der havde direkte adgang til Drake, fortæller produceren i et nyt interview her på sitet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Pop Smoke feat. DaBaby & Lil Baby ’For the Night’
9. NLE Choppa ‘Exotic’
10. YoungBoy Never Broke Again ‘Drug Addiction’
– alle produceret af Palaze

Begrebet ‘Type beats’ dækker over, når en musiker uploader et beat på eksempelvis Youtube eller producer-salgsvinduet BeatStars og opkalder det efter dén kunstner, man føler, beatet minder om. Rappere kan på den måde let finde beats i den stilretning, de ønsker, og producere kan få deres beats bredt ud.

Det lyder måske ikke vildt glamourøst, men Aarhus-produceren Palaze har vist lige præcis, hvor langt man kan nå med type-beats. Hans musik fandt nemlig først vej til NLE Choppa (som siden har skamrost ham i et interview) og derefter til selveste Pop Smoke, den nu afdøde New York-rapper, der ellers var et af årets største gennembrud.

Faktisk har Palaze – aka 22-årige Christoffer Buchardt Marcussen – stået bag Pop Smoke-hittet ‘For the Night’, der gæstes af Lil Baby og DaBaby og allerede har rundet en kvart milliard afspilninger på Spotify.

Ikke dårligt for en ung aarhusianer i start-20’erne, der tidligere i år fortalte Soundvenue, at han stadig har studie hjemme hos sin mor og far.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af