19-årig dansker sælger beats til Bad Bunny og Joyner Lucas via Instagram: »Jeg tænkte: Holy fucking shit!«

For et år siden gik Frederik Thrane i gymnasiet i Odense. Nu producerer han for Bad Bunny, Joyner Lucas og Lil Tecca.
19-årig dansker sælger beats til Bad Bunny og Joyner Lucas via Instagram: »Jeg tænkte: Holy fucking shit!«
Frederik Thrane aka TheSkyBeats. (Foto: Aksel Kempf)

Tiden hvor en producer skulle sidde i studiet med en specifik rapper og skabe sange fra bunden er forlængst forbi. I 2020 er skabelsen af en sang noget, der finder sted via internettet, og det har åbnet døre for en række unge danske producere, som kan komme i kontakt med amerikanske stjerner, selv om de aldrig har mødt dem.

Men selv i den globaliserede producerøkonomi er Frederik Thranes succes ret speciel. For den 19-årige beatmager er frisk ud af gymnasiet og bor i Odense, hvor han, siden han fik huen, er gået all-in på producerkarrieren. Det har ført til, at han nu er en årets mest internationalt succesfulde hiphopproducere i Danmark.

Under navnet TheSkyBeats har den unge musiker produceret hittet ’I Love’ for Joyner Lucas samt sangen ’P FKN R’ for latin trap-stjernen Bad Bunny, der for tiden er en af verdens mest streamede artister overhovedet.

Fra at være en totalt ukendt producer, der lagde type beats ud på sin Youtube-kanal, tæller Thrane nu sine plays i millioner. Og det hele startede faktisk med ét specifikt beat.

»Jeg havde lavet et beat, som jeg kaldte ’Why So Serious’«, fortæller Frederik Thrane mig, da jeg fanger ham over telefonen. »Da jeg lagde det op på Instagram, skrev alle mine venner, at det var hårdt. Der var mange flere, der reagerede på det end normalt. Det beat endte så med at blive brugt til ’I Love’ af Joyner Lucas«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er selvfølgelig stort for en ung dansk producer at lave en sang med en stor amerikansk rapper. Men ’I Love’ var ikke bare endnu en Joyner Lucas-sang. Det var førstesinglen fra hans debutalbum ’ADHD’, der landede i år.

Sangen har over 64 millioner views på Youtube og 113 millioner plays på Spotify. Den er guldcertificeret i USA. Man kan altså bogstavelig talt sige: TheSkyBeats ramte guld med det beat. Og det var nok ikke sket, hvis ikke den danske producer havde lært at navigere de sociale medier.

»Dengang var jeg ikke så tit på Instagram, for jeg vidste ikke, hvor stærkt det var til at connecte folk«, forklarer Frederik Thrane. »Men så var der en af mine followers, der skrev til mig: ‘Har du set, Joyner Lucas følger dig’? Så tjekkede jeg, og det gjorde han kraftedeme – og han havde også sendt mig en DM. Jeg tænkte bare: ‘No fucking way’! Og skyndte mig at give ham mit nummer og sende ham masser af beats«.

Udover Youtube-kanalen, hvor TheSkyBeats jævnligt uploader beats, som rappere kan købe – og hvor han er en del af et mindre dansk producerfællesskab, der også tæller den internationalt succesfulde Lukas B.L – betegner han Instagram som det primære udstillingsvindue for sine beats.

Både fordi man kan give en forsmag på nye sange i sin story, men også fordi man kan vise sine hidtidige succeser i bioen. Det ser eksempelvis ret godt ud, når man kan sige, at man har produceret Joyner Lucas’ hitsingle – og har en produktion på Bad Bunnys globale succesalbum ’YHLQMDLG’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Bad Bunnys manager skrev til min mail en dag, men han sagde ikke, det var til Bad Bunny. Han sagde bare, det var til en artist«, fortæller Thrane.

»Jeg får mange af de mails om dagen, så jeg tænkte ikke meget over det og sendte det videre til mit management, der var i Los Angeles på det tidspunkt. Så klokken halv fire om natten ringer min manager og siger: ‘Det er Bad Bunny, han vil have beatet til sit album, og det bliver udgivet nu på fredag’! Jeg tænkte: Holy fucking shit! Og så sov jeg ikke resten af natten bagefter«.

Siden den store placering har TheSkyBeats haft travlt, og der er blandt andet udkommet sange for Ace Hood og Lil Tecca.

»Lige nu prøver jeg bare at ride på bølgen«, siger produceren om successtimen. Samtidig er han meget bevidst om at holde sin lyd frisk og flersidig – og de artister, han har arbejdet sammen med, er jo også ekstremt forskellige.

»Musikken ændrer sig så hurtigt, og genrer dør hurtigt ud«, siger han: »Lige nu er drill kommet tilbage, men ellers var det noget, man ikke hørte i flere år. Så jeg prøver at sprede mine egenskaber, så man ikke pludselig dør ud«.

Frederik Thrane nævner, at han har lavet alt fra Drake-type beats til r’n’b og Calvin Harris-lignende produktioner. Alligevel indrømmer produceren, at han har visse særlige styrker.

Han dyrker især Travis Scott-inspireret, eksperimenterende trap, og hans forbillede er dennes tidlige producer WondaGurl. »Hele hendes mørke, melodiske lyd er vildt fed, og hendes trommer er altid on point«, som han siger. »Da hun var 17 år, havde hun produceret et Travis Scott-mixtape. Det er sgu rimelig sprødt«.

Det må man give TheSkyBeats ret i – men det er sgu også rimelig sprødt at producere for Bad Bunny som 19-årig.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af