Hvordan er to unge danskere endt med at producere for internationale rapstjerner?

Benjamin Lasnier og Lukas B.L brugte førstnævntes millionstore følgerskare til at komme i kontakt med udenlandske artister. Nu producerer de for YoungBoy Never Broke Again og Tory Lanez. Men det er bare starten, fortæller de.
Hvordan er to unge danskere endt med at producere for internationale rapstjerner?
Lukas B.L og Benjamin Lasnier. (Foto: Kristoffer Winkler)

Fortællingen om 20-årige Benjamin Lasnier og 24-årige Lukas B.L’s usandsynlige producerkarriere i USA er både historien om et mysterium og om en drøm.

Et mysterium, fordi det på overfladen er svært at gennemskue, hvordan to unge mænd fra Danmark pludselig står bag beats for amerikanske stjerner som Tory Lanez og YoungBoy Never Broke Again og er i studiet i Los Angeles med folk som rapperen Desiigner og Post Malone-produceren DJ Swish.

En drøm, fordi det jo er så mange danske musikeres drøm at bryde igennem internationalt – fra Hennedub, der tager til USA for at prøve lykken, til Branco og Gilli, der samarbejder med rappere fra Frankrig og England.

Det er samtidig en fortælling, der starter med noget af et meet cute. Det fortæller de to unge producere, da jeg møder dem på Soundvenues kontor i København til en snak, der skal løse mysteriet om, hvordan de egentlig har fået hul igennem i USA.

En Youtube-producer møder en Instagram-stjerne

»Jeg husker det som om, jeg mødte Lukas på dansegulvet til en fest«, siger Benjamin og bliver afbrudt af sin jokende producerpartner: »Og så kyssede vi!«

Et kys blev det måske ikke til, men de to bondede hurtigt over musikken. Først fordi de begge ville sætte den canadiske rapper Nav på til festen. Og derefter, fordi de fandt ud af, at de begge producerede hiphop. De to beatmagere havde også allerede en del succes på musikfronten – men på vidt forskellige måder.

Lukas B.L sad derhjemme og lavede såkaldte ’type-beats’ – altså produktioner, som bliver lagt ud på internettet med et navn, der indikerer, hvad de lyder som (eksempelvis ’Drake type beat’), i håbet om, at rappere bruger dem til sange.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg startede med at lave type-beats på et FL Studio (musikproduktionsprogram, red.), jeg havde downloadet ulovligt på The Pirate Bay«, fortæller produceren.

»En dag lavede jeg et TopGunn-type beat, og så skrev TopGunn til mig og sagde, mine beats var fede. Så mødtes vi og begyndte så at hænge ud flere gange om ugen. Jeg var også i sommerhus med ham og CityBois for at lave ting sammen. Senere fik jeg sessions med en masse kunstnere – jeg har blandt andet produceret for Carmon og Benjamin Hav«.

Mens Lukas altså allerede havde et ben inden for i den danske hiphopscene, kom Benjamin Lasnier fra et helt andet sted. Han havde nemlig haft ekstremt stor succes på sociale medier, hvor han i midten af 2010’erne blev kendt som ‘den danske Justin Bieber’. Millioner følger ham på Facebook og Instagram den dag i dag.

»Da jeg var 13 og 14 år, lagde jeg billeder op på de sociale medier og postede covers og sådan noget. Det blev sin egen verden«, fortæller Benjamin Lasnier om tiden som SoMe-fænomen. »Det dyrkede jeg nogle år, indtil jeg fandt ud af, at det ikke var det, jeg ville. Jeg ville ikke bare lægge content fra mit liv op, for jeg blev hurtigt selv produktet. I stedet begyndte jeg at fordybe mig i beats og fik en kærlighed for det«.

Lasnier gik altså fra selv at være produktet til den modsatte rolle: Produceren. Men de mange følgere skulle også komme ham til gode i den nye rolle.

En snydekode til branchen

Efter Youtube-produceren Lukas og Instagram-stjernen Benjamin mødtes på dansegulvet og bondede over Nav, bliver de hurtigt en produktionsduo. De drømmer om international succes, og Lasniers millionstore følgeskab på sociale medier viser sig at være lige dén nøgle, der skal til for at åbne låsen til succes i udlandet.

»Jeg har næsten en million på Instagram fra mine tidligere ting«, forklarer Benjamin Lasnier. »Så tænkte vi, at det var et godt visitkort. For når vi DM’er en producer som JetsonMade, der producerer for blandt andet DaBaby, så tjekker han os ud, fordi vi har så mange følgere«.

Producernes indgangsvinkel viser på en måde perfekt, hvordan følgere på sociale medier er blevet musikbranchens valuta. For når de amerikanske producere ser, hvor mange følgere Benjamin Lasnier har, fortæller det dem, at han er én, der kunne være god at svare.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Altså: Den danske producer har mere end fem gange så mange Instagram-følgere som den ekstremt succesfulde amerikanske producer JetsonMade! Det betyder noget i musikbranchen anno 2020. Og dén chance udnyttede de to danskere til at få en fod indenfor.

»I stedet for at sende beats til artisterne, gik vi bare all-in på at lave melodier, sende dem til større producere og prøve at komme ind på artisterne på den måde. Det er nemmere at komme ind på Wheezy eller Jetson (producere, red.) end selve artisterne«, forklarer Lukas B.L. »Så sidder producerne måske i studiet med YoungBoy Never Broke Again, og så bruger de vores ting«.

Derfra var det bare at gå i gang med at opsøge de rigtige producere. Lukas B.L fortæller: »Så vi gik ind på Spotify, tjekkede credits igennem (for at finde producerne, red.), og så var det bare DM, DM, DM!«

Lasnier uddyber metoden: »Vi sad hver uge og sendte 12 melodier ud. Vi fik hurtigt en mailingliste på 300 producere, der alle havde gang i major artister. Så hver uge sendte vi melodierne ud til dem«.

Det næste skridt

Den metode lyder måske knap så romantisk som ideen om at flytte til Los Angeles for at jage musikerdrømmen på den gammeldags måde. De unge produceres metode er meget struktureret og en anelse upersonlig. Men det er også bare sådan, musikbranchen fungerer i dag: Først sælger man type-beats for billige penge på Youtube, så jager man en indgangsvinkel til musikscenen via sociale medier.

Lasnier og Lukas B.L har selvfølgelig haft en lille snydekode til spillet i form af førstnævntes millioner af følgere. Men man fornemmer stadig, at der ligger hårdt arbejde og dedikation bag succesen. De har virkelig jaget det her med en sjælden iver. Og det viser måske også, at de to producere helt enkelt har troet på, at musikken var stærk nok – hvis bare nogen gad lytte til den.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det er selvfølgelig vigtigt for os at sige, at bare fordi vi har et stærkt visitkort i form af følgerne, så skal produktet selvfølgelig være godt«, siger Lasnier: »Hvis vores beats var wack, var det hele ligegyldigt«.

Det var deres beats heldigvis ikke, hvilket sange med YoungBoy Never Broke Again, Tory Lanez, Desiigner, Lil Xan, Schoolboy Q og mange flere vidner om. Her kan man typisk høre, at de to danskere har øre for en kombination af guitarmelodier og vokalsamples, der skiller dem ud på hiphopscenen. Det er deres lyd, der er deres sande visitkort.

Senest har Lasnier også taget næste skridt og rent faktisk været i studiet med Desiigner, Yung Pinch og Post Malone-produceren DJ Switch. På den næste tur til USA skal Lukas B.L med. De rejser allerede denne måned. For nu, hvor de har foden indenfor, er der jo ingen grund til ikke at træde helt ind ad døren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af