Rocklegenden Eddie Van Halen er død

Rocklegenden Eddie Van Halen er død
Wolfgang Van Halen og Eddie Van Halen (th.) i 2015. (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

Eddie Van Halen, der spillede guitar i det legendariske rockband Van Halen, er gået bort efter længere tids sygdom. Han blev 65 år gammel.

»Jeg kan ikke forstå, jeg er nødt til at skrive dette, men min far, Edward Lodewijk Van Halen, har tabt en lang og vanskelig kamp mod kræft denne morgen,« meddelte den amerikanske rockguitarists søn, Wolfgang Van Halen, der siden 2006 spillede bas i farens rockband.

Eddie Van Halen fik allerede i 2000 konstateret tungekræft, hvor han fik fjernet en tredjedel af sin tunge som et led i behandlingen. Sidenhen spredte sygdommen sig til halsen og slutteligt til andre dele af kroppen, skriver COS.

Eddie Van Halen var en del af den selvbetitlede rockgruppe med sin bror, trommeslageren Alex Van Halen, i forskellige konstellationer fra gruppens begyndelse i 1972 og – med nogle helbredsbetingede pauser undervejs – til sin død. Gruppen er bedst kendt for numre som kæmpehittet ’Jump’ fra albummet ‘1984’ (fra samme år).

Eddie Van Halen vil bedst af alt blive husket for sine sublime guitarist-skills, der igennem årene har gjort ham anerkendt som en af verdens absolut bedste guitarister.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af