Halvårets bedste: De her album klarede akkurat ikke cuttet til toplisterne

De seneste dage har vi kåret de allerbedste danske og udenlandske album i 2021 indtil videre. Men vil du have flere anbefalinger, så er her et overblik over de (også fremragende) udgivelser, der lige præcis ikke kom med på listerne.
Halvårets bedste: De her album klarede akkurat ikke cuttet til toplisterne
Black Midi. (Foto: YIS KID)

Halvdelen af 2021 er gået, og traditionen tro ser vi på dette tidspunkt af året tilbage på de forgangne seks måneder og den slikbutik af udgivelser, der er blevet kastet i hovedet på os.

Denne uge har vi kåret årets hidtil bedste danske og udenlandske album, men sådan nogle lister er jo meget mere end bare de 10-15 plader, der ender i den endelige rangering.

At lave (halv)årslister er en grundig proces, hvor mange album er i spil til de endelige placeringer. Hver gang er der masser af gode og fremragende album, som ikke klarer skærene, og dem vil vi gerne lige skinne lidt lys på.

Det bliver ikke den mest grundige gennemgang, men hvis man hungrer efter yderligere inspiration eller bare har en hulens masse tid i sommerferien til at høre ny musik, så er listerne forneden et sted at arbejde videre fra, hvis man allerede har hørt pladerne på de to årslister til hudløshed.

På listen over de danske udgivelser, der præcis ikke klarede cuttet til halvårslisten, finder man både hyperpop (Glitchi), reggaeton (Ivan$ito), jazz (Athletic Progression), rock (Communions) og pop i forskellige gevandter (Bathsheba, Necklace), så der burde være noget for enhver smag.

Internationalt har vi i 2021 skullet spejde længe efter de helt store hiphopalbum, og Tyler, the Creator er faktisk den eneste rapper, der er med på den endelige topliste. Er man interesseret i mere fra den front, så er der dog plader fra for eksempel Playboi Carti, Brockhampton og Slowthai, som bestemt er værd at tjekke ud, hvis man ikke har gjort det.

Derudover er der unge stærke sangskrivere som Cassandra Jenkins, Julien Baker og Faye Webster, mens den britiske rock i disse tider er ualmindeligt eventyrlysten med sprælske album fra blandt andet Squid, Black Midi og Black Country, New Road.

Og ja, så må vi heller ikke glemme Justin Biebers ‘Justice’, der (lidt overraskende) var et virkelig gennemført blockbuster-popalbum.

Gå på optagelse i de to lister forneden – de er inddelt alfabetisk.

Danske album der ikke klarede cuttet til halvårslisten

Athletic Progression ‘Cloud High In Dreams, But Heavy In the Air’
Bathsheba ‘As of Right Now’
Blikfang ‘Vores rum for altid’
Communions ‘Pure Fabrication’
Glitchi ‘Welcome to the Twenties’
Ivan$ito ‘$olo Memos’
Kamma ‘Momentary Emotions’
Karl Meyer ‘Green or White’
Kasper Marott ‘Full Circle’
Lydmor ‘Capacity’
Martha Elisabeth ‘Lucy’
Necklace ”Mazing’
Nikolaj Nørlund ‘Hverdag i paradis’
When Saints Go Machine ‘Emotional’

Udenlandske album der ikke klarede cuttet til halvårslisten

Arlo Parks ‘Collapsed In Sumbeams’
Black Country, New Road ‘For the First Time’
Black Midi ‘Cavalcade’
Brockhampton ‘Roadrunner: New Light, New Machine’
Cassandra Jenkins ‘An Overview on Phenomenal Nature’
Central Cee ‘Willd West’
Dry Cleaning ‘New Long Leg’
Faye Webster ‘I Know I’m Funny Haha’
Julien Baker ‘Litte Oblivions’
Justin Bieber ‘Justice’
Katy Kirby ‘Cool Dry Place’
Lil Baby & Lil Durk ‘Voice of the Heroes’
Playboi Carti ‘Whole Lotta Red’
Shame ‘Drunk Tank Pink’
Slowthai ‘Tyron’
Sons of Kemet ‘Black to the Future’
Squid ‘Bright Green Field’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af