Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hypet britisk klubbanger sampler fem år gammel Chinah-sang

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hypet britisk klubbanger sampler fem år gammel Chinah-sang
Two Shell. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Two Shell ‘Home’

Chinah har haft en smule international medvind, men det kom alligevel som lidt af en overraskelse, da denne hypede britiske klubbanger satte gang i vokalerne. For det var en meget genkendelig melodi, der pludselig strømmede ud.

Det drejer sig om ‘Away From Me’ fra Chinahs fem år gamle debut-ep, der med 14 millioner Spotify-afspilninger er den danske electropopgruppes største hit i karrieren.

Fine Glindvads forvrængede vokaler bliver på den britiske duo Two Shells ‘Home’ iklædt et hektisk, boblende UK bass-breakbeat, der konstant har nogle nye spændende produktionsvalg om hjørnet. Det er en ukontrolleret strøm af ekstase og eufori, man simpelthen ikke kan stå stille til.

Connaisseurs udi engelsk klubmusik har faktisk kunnet høre denne sang siden november, hvor den blev udgivet fysisk – men først nu er den ude digitalt og klar til at indtage dansegulve verden over.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Mø ‘New Moon’

er tilbage. Endda med et album til topkarakter fra vores side! Det er derfor selvsagt svært kun at vælge ét nummer fra ‘Motordrome’, men ‘New Moon’ er et højdepunkt, hvor morbid desperation går i spænd med en dansabel energi, der ifølge vores anmelder matcher niveauet fra ‘Final Song’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Charli XCX feat. Rina Sawayama ‘Beg for You’

Så er der ellers 00’er-energi for alle pengene. Det her lyder mere af Sugababes, end det lyder af Charlis ellers hæderkronede hyperpop (der jo også efter sigende er lagt i graven for hendes vedkommende). Hun indtager dette 2-step-garagebeat sammen med Rina Sawayamader jo også mestrer at genoplive 00’erne i egen ret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Brimheim ‘Can’t Hate Myself Into a Different Shape’

Mø er ikke den eneste, der har udgivet et stærkt album denne uge. Vi har også fået et fremragende debutalbum fra den dansk-færøske rockkunstner Brimheim. Vi fremhæver her titelnummeret, hvor der er både ømhed, usikkerhed og slagkraft til stede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Mowgli ‘Gorilla mentalitet’

Bum! Så stod det lige fast, at Mowgli mente det. Siden debutsinglen ‘Topkarakter’ har vores forventninger været høje, og den danske rapper formår med styrke, nerve og en højtråbende levering at fortsætte den imponerende standard, han indtil videre har lagt for dagen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. James Blake ‘Pick Me Up’

HBO-hittet ‘Euphoria’ har (trods kritik om for meget 90’er-hiphop) et virkelig solidt kvalitetsniveau for musikken – både i forhold til brug af etablerede numre og helt nye tracks. James Blake har lavet et af sidstnævnte med den Labrinth-producerede sjæler ‘Pick Me Up’, der lander på sæson 2’s soundtrackalbum, når det udkommer 25. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Tove Lo ‘How Long’

James Blake er ikke den eneste, der er ude med en ny ‘Euphoria’-sang denne uge. Nærmest alle Tove Los sange handler om enten sex eller stoffer, og derfor er hun jo oplagt til ‘Euphoria’. Her har hun bidraget med en synthwavy popbasker ved navn ‘How Long’, der lader til at hentyde til forholdet mellem figurerne Maddy og Nate.

Hvis James Blake og Tove Lo ikke er nok ‘Euphoria’ denne uge, har Lana Del Rey også en ret stabil ny ‘Euphoria’-sang ude, som kan høres HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Grimes ‘Shinigami Eyes’

Når Grimes ikke har travlt med at bilde hele verden ind, at NFT’er er fremtiden, laver hun rimelig solid elektronisk artpop. Lidt endnu i hvert fald – for hun siger, at hun stopper efter sit næste album. Som »præludium« til dette album får vi ep’en med det ejendommelige navn ‘Fairies Cum First’, og derfra har vi fået den dystre single, ‘Shinigami Eyes’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Gucci Mane feat. Lil Durk ‘Rumors’

Et hårdtslående Tay Keith-beat og to rappere, der sjældent har lydt bedre? Det lyder som opskriften på en trapbanger, der øjeblikkeligt får pumpet kroppen op. Og det er da netop det, vi får på denne ustandselige damptromle af en sang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Rod Wave ‘Cold December’

Hvis nogen forstår at gøre traprap helt sårbar og melodiøs, så er det Rod Wave. Det beviser han på denne single, der ender på hans kommende tredje studiealbum. Sangen er bygget over countrysangen ‘OD’d in December’ af Hank Williams Jr., og Rod Wave synger om en vinterkærlighed, der er svunden og blevet erstattet af ensomhed.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af