10 navne fra den overdådige Coachella-plakat, vi virkelig gerne vil have til Danmark

Hvis bare vi får de her ønsker opfyldt, så beder vi aldrig om noget igen, det lover vi.
10 navne fra den overdådige Coachella-plakat, vi virkelig gerne vil have til Danmark
Rosalia. (Foto: Javier Bragado/WireImage)

I går annoncerede Coachella det fulde program for årets festival, og det var intet mindre end overdådigt.

Faktisk var den amerikanske festivals program så godt, at vi blev en smule misundelige og ikke kunne lade være med at sammensætte en liste over navne fra plakaten, vi også gerne ville have til Danmark i år.

Så denne artikel er en slags ønskeliste til festivaljulemanden: Det er alle de Coachella-navne, vi håber, Danmark også får lov til at opleve, når festivalsommeren 2023 rammer os.

1. Bad Bunny

Verdens største artist! Manden, der har gjort spansk til et globalt popsprog på linje med engelsk! Det kan godt være, han ikke er helt lige så stor i Danmark som nærmest alle andre steder i verden, men Bad Bunny ville stadig være en enestående oplevelse at se live.

2. Blackpink

Har man fået den største reggaeton-stjerne, kan man jo lige så godt også få et af de største k-pop-navne, ikke? Blackpink har lige leveret en overdådig koncert i Royal Arena, som vores anmelder opsummerede med ét ord: »Perfektionisme!«

Blackpink til MTV Video Music Awards. (Foto: MTV VMA 22/Getty Images)

3. Rosalía

Kvinden bag årets bedste udenlandske album ifølge Soundvenue og en af vor tids mest innovative popstjerner. Sidst hun var på Roskilde Festival i 2019, gav vi seks stjerner. Please, kom tilbage igen i år.

4. Doechii

Man ved, man er noget særligt, når man får en SZA-feature og bliver kåret som kunstneren, der kan løfte arven efter Kendrick Lamar på dennes (nu tidligere) pladeselskab TDE. Doechii ligner fremtidens stjerne.

5. Charli XCX

Vi kaldte Rosalía for en af vor tids mest innovative popstjerner, og det samme kan man sige om Charli XCX. Uanset om hun laver hyperpop eller, ja, mere normal pop, er hun fremsynet og fascinerende at lytte til. Book, book, book, en eller anden book hende!

Charli XCX. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

6. GloRilla

Et af sidste års store hiphopgennembrud og en helt unik stemme på rapscenen – bogstavelig talt. Hør bare GloRillas tykke Memphis-dialekt og dybe vokal. En eller anden, book hende her også!

7. Willow

Kald hende bare nepo baby, men faktum er, at Willow er blevet en tøjles- og frygtløs poppunkstjerne for TikTok-generationen, der tør kaste sig ud i lidt af hvert. Sandsynligvis også live.

Willow. (Foto: Simone Joyner/Getty Images)

8. Wet Leg

Vi er simple mennesker: Vi vil bare gerne høre den her superhypede duo fyre op for din mor-jokes i sangform live, når de spiller ‘Ur Mom’.

9. Magdalena Bay

»Er det her … hyperpop? Et form for semiironisk internetkunstprojekt? Eller bare en samling ualmindelig velskrevne popnumre?« Sådan spurgte vi på et tidspunk, og vi håber virkelig nogen booker Magdalena Bay, så vi kan få svar på spørgsmålene.

10. Pusha T

Nu, hvor han aflyste sin danske koncert i december, kunne den ubestridte konge af coke-rap som minimum besøge en dansk festival til sommer. Det skylder han!

Og dermed slut.

Det var alt, så har vi ikke flere ønsker.

Eller har vi?

Frank. (Foto: Jason Merritt/Getty Images)

Bonus: Frank Ocean

I troede vel ikke, at vi havde glemt Frank?

Selvfølgelig er han en af dem, vi håber allermest på. Især hvis det betyder ny musik fra den enigmatiske artist. Nuj, hvor ville det være stort.

Vi krydser fingre for, at vi får Frank Ocean og alle de andre at se – og håber på, at festivaljulemanden leverer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af