Hør Søn spille et sårbart, dansksproget cover af et af Billie Eilishs største hits

Hør Søn spille et sårbart, dansksproget cover af et af Billie Eilishs største hits
Søn. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

I lørdags fejrede P6 Beat udgivelsen af Billie Eilishs seneste album, ‘Hit Me Hard and Soft’, med den seks timer lange udsendelse ‘P6 elsker Billie Eilish: Det smukkeste mareridt’.

Vært Mads Gundersen og medvært Marie Hobitz dykkede ned i hele Eilishs oeuvre, og i den forbindelse inviterede de også en håndfuld danske kunstnere forbi til at fortolke Eilishs særegne univers.

Særligt ét af disse covers har vakt opsigt, nemlig Søns fortolkning af ‘What Was I Made For?’. Her vovede bandet sig nemlig ud i også at oversætte sangen til dansk, om end tekstuniverset afviger en del fra originalen.

I Søns fordanskning synes perspektivet nemlig at være fra forsanger Kristoffer Jessen – blandt andet synger han i andet vers om, at hans venner får børn og køber andelsboliger, hvilket ikke just var en konflikt i Eilishs oprindelige udgave.

Coveret bevarer desuden den sårbarhed, der definerer originalen, idet den bliver spillet som en forsigtig klaverballade – dog tilsat godt med underspillet pedalstøj, der giver nummeret lidt tekstur og Søn-identitet, som man kan høre det via P6 Beats Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I udsendelsen kunne man også høre to engelsksprogede covers fra danske kunstnere i form af Gorgeous’ udgave af ‘Getting Older’ og Jacob Bellens’ fortolkning af ‘Billie Bossa Nova’.

Disse er i skrivende stund ikke udgivet på P6 Beats sociale medier, men de kan høres, hvis du finder udsendelsen som podcast. Cirka 50 minutter inde kan man høre Gorgeous, og omtrent en time længere inde Jacob Bellens.

‘P6 elsker Billie Eilish: Det smukkeste mareridt’ kan høres som podcast i DR Lyd eller de fleste andre podcasttjenester.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af