‘Nye tider’: TikTok-åbenbaringen Annika lyder som alle produceres drøm på houset og neo-soulet debut-ep

‘Nye tider’: TikTok-åbenbaringen Annika lyder som alle produceres drøm på houset og neo-soulet debut-ep
Annika. (Foto: Phie Beckett Stenbæk)

Det er kun to måneder siden, at 19-årige Annika Wedderkopp tog springet fra populær TikTok-bruger til toppen af den danske hitliste med ‘Knuser hjerter’.

Den DMA-vindende producer Nicki Pooyandeh forvandlede hendes hæse klaverballade til klubbet melankoli med et snigende housebeat, diskostrygere og en outro så fuld af poppet fremdrift, at man var nødt til at høre sangen igen.

Vi taler allerede knap fire millioner streams på Spotify. Det er voldsomme tal for en debutsingle, men fuldt fortjent. For selvom hun ikke betræder ny jord ved at gøre dansegulvet til scene for melankolsk smerte – hej, D1ma – skiller Annika sig alligevel ud i mængden.

Hør bare, hvordan hun spejler de knuste hjerter i en knust vokal. Den er analogt chopped med staccato melismer og en karakteristisk hæshed, der ikke bare understreger inspirationen fra Amy Winehouse, men også den meget direkte sårbarhed, som har gjort Annika til et TikTok-fænomen. Det er følelser lige i fjæset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men det er også den slags både nuancerede og gennemtrængende vokal, alle producere drømmer om at arbejde sammen med. Og på debut-ep’en ‘Nye tider’ folder hun den yderligere ud med fire nye sange, der afgiver hver sit løfte om, at noget stort er i vente.

Titelsangen har både Medina-fraseringer og neosoulet jazzvibrato. Annika synger om at komme videre fra et dårligt forhold, men lyder også som en kunstner, der er klar til at vinde nyt land. Hun indleder med upoleret SoMe-klaver og slutter med bombastisk synth. Farvel til de dagbogsagtige uploads fra soveværelset, goddag til de store pophooks?

Annika venter dog lige til ‘Hun’ med at opsøge den helt traditionelle hitskabelon med vers, bro, omkvæd og breakdown i c-stykket. Men så udfylder hun den altså også med et flot og bittersødt portræt af en pige, der ikke ser andet lys i livet end månens.

Desperationen kan føles i et søsygt tremolo og det ulmende housekick, men man mærker sympatien for den her pige, der danser sine dæmoner væk. Det er stærkt håndværk.

Annika. (Foto: Phie Stenbæk)

Mere chillet er ‘Tilbage’ med et sløvt-råt beat, elbas og synths, der toner langsomt ind. Til gengæld er linjerne ordrige, og det er vel et af de områder, hvor Annika godt kunne luge lidt ud.

Det samme kunne hun, når det kommer til brugen af vokalens særtræk. Det gælder både hæsheden på ‘Knuser hjerter’ og det delikate, men allestedsnærværende vibrato, der for eksempel hæmmer ‘De evige 3’ – ja, det er en hilsen til Anne Linnet – en anelse.

Man behøver ikke dræbe sine darlings, men hvis de ikke holdes i kort snor, ender de med at blive trættende.

‘Nye tider’ viser dog, at Annika har mange kort at spille. Hun har både den Ida Laurberg’ske skærebrænder, en blid falset og stor kontrol over stemmen. Der er forskellige temperamenter, men også en stor lyst til at eksperimentere med omslag i produktionen og med sangenes strukturer.

Det kan godt gå hen at blive et virkelig spændende bekendtskab.


Kort sagt: 
På rekordtid har 19-årige Annika vekslet TikTok-succes til en plads i toppen af hitlisterne. Hendes debut-ep, ‘Nye tider’, ligner begyndelsen på noget stort.

Annika. 'Nye tider'. Ep. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af