Belly går solo med ‘007’: Det her er sangen, Shooter Gang-fans har ventet årevis på

Siden Shooter Gang slog igennem for fem år siden, har det været tydeligt, at gruppens mest tilbageholdende medlem har noget helt særligt. I fredags udkom hans første solosingle.
Belly går solo med ‘007’: Det her er sangen, Shooter Gang-fans har ventet årevis på
Belly fra Shooter Gang. (Foto: PR)

TRACK REVIEW. »Belly, lav en single«.

Sådan står der i en kommentar under ’Sinaloa stil’ på YouTube. Kommentaren på Shooter Gangs fem år gamle hit har tæt på 500 likes, og den indkapsler meget godt, hvordan det mest hemmelighedsfulde og tilbagetrukne medlem af Aarhus-trioen fra starten af har haft noget helt særligt. En karisma og levering, der har fået ham til at skille sig ud – og som har fået fans til at sukke efter mere.

Nu har Belly endelig opfyldt mange Shooter Gang-fans ønske. I fredags udkom hans første solosingle, ’007’. Det er en sang, der understreger hans talent uden til fulde at forløse det.

‘007’ er kort og eksplosiv, og den starter med den type bars, der har gjort Belly til fanfavorit. Første vers begynder med to linjer, der ligesom sætter scenen: »Reklamerer ingen vold / Men shooters, de kom på cykel, som det’ Wolt«. Senere rapper han: »Alt for mange shooter rykker kun på nettet / derfor deres tastatur det er fedtet«.

Vi er med Belly på scooteren i Aarhus V her, konstant i overhalingsbanen og på »mission som 007«, som han rapper i omkvædet. Det går stærkt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Belly flyver ud af starthullerne, og man kan allerede forestille sig YouTube-kommentarer, der nu tigger om et helt album af solomateriale. Sangen holder dog ikke helt begyndelsens momentum.

Produktionen er noget generisk, og omkvædet er ikke Bellys mest fængende. Enkelte linjer, som »malker den ko, det kan du tro«, får mig mere til at trække på smilebåndet end at tabe kæbepartiet – selvom det med supersimple rim, der sætter sig fast, også altid har været noget, mange elsker Belly for.

Men ko-punchlines? Dem må du længere ud på landet med!

Det knap toogethalvt minut lange nummer fungerer dog alligevel som endnu et glimt af det talent, Belly besidder. Og i en tid, hvor der er langt mellem nye danske rapstjerner, giver det håb for, at en større solokarriere kan være i vente.

Det kræver dog, at Belly for alvor tager solokarrieren seriøst. Hidtil har han været lige så tilbageholdende, som han er talentfuld.

Belly fra Shooter Gang. (Foto: PR)

På Shooter Gang-sange har Belly ofte det sidste vers, og han nøjes tit med korte, eksplosive bidrag. Det er Tan, der står for de fleste omkvæd. Og det var Dinero, der solodebuterede først.

Når Belly alligevel har været gruppens måske mest hypede medlem, er det, fordi han ikke har brug for mange sekunder for at levere noget citerbart. Der er noget upoleret over ham, men også en intensitet samt en evne til at formulere sig i sætninger, man husker.

Han var sidste mand på begge de første store hit, ’Mask på’ og ’Sinaloa stil’, men det afholdt ham ikke fra at være den mest mindeværdige. På førstnævnte var hans lynhurtige, UK-inspirerede flow en åndeløs oplevelse. På ‘Sinaloa stil’ nøjedes han med at give otte linjer, men de brændte sig så også fast.

Det var Shooter Gang-sangen ’Poker Face’, der for alvor viste, at Belly kunne bære en sang selv. For en sjælden gangs skyld stod han for både omkvæd og første vers på det højenergiske drill-nummer, der er noget af det bedste, Aarhus-gruppen har lavet.

Nu har han igen leveret stærke bars på sin første solosingle. Potentialet er endnu en gang tydeligt, men sangen er for ujævn til at stå som den store forløsning. Vi venter stadig på for alvor at se, hvad Belly kan levere som soloartist.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af