12 artister fra den vilde Primavera-plakat, vi gerne vil have til Danmark

Den spanske festival har blandt andet booket det, Charli XCX kalder popmusikkens nye »hellige treenighed«. Heldigvis plejer en del navne fra plakaten at finde vej til Danmark.
12 artister fra den vilde Primavera-plakat, vi gerne vil have til Danmark
Chappell Roan. (Foto: PR)

Barcelona huser en af Europas største og mest toneangivende festivaler, Primavera Sound, der år efter år byder musikfans verden over på en overdådig tagselv-buffet af et program.

I går annoncerede den spanske festival deres fulde 2025-lineup, og den plakat kan godt få mange musikelskeres munde til at løbe i vand – og samtidig give gedigen fomo, hvis nu man ikke lige har mulighed for at smutte til Spanien næste år.

Men der er faktisk håb for, at nogle af de her navne også kommer til Danmark.

Primavera agerer nemlig pejlemærke for, hvilke forhåbninger vi kan have til de danske festivaler i 2025. I år overlappede festivalen og Roskilde med navne som SZA og Charli XCX, og sidste år var det Kendrick Lamar, Rosalía og Blur.

Derfor ser vi her på de 12 navne fra plakaten, som vi håber finder vej til den danske festivalsommer.

1. Chappell Roan

Hun har måttet aflyse flere koncerter på grund af psykisk pres, men med Primavera-annonceringen ligner det at den hypede popstjerne er på vej tilbage. Derfor krydser vi fingre for hendes første danmarksshow.

2. Charli XCX

Hun har ejet sommeren med ‘Brat’, og nu overtaget efteråret med remixudgaven. Selvom hun spillede på Roskilde i år, kan vi ikke få nok. Charli på Orange, please!

Charli XCX på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

3. The Dare

Det er svært at sige Charli uden at sige The Dare, og hvis han kan bringe samme energi som han gjorde til Charli XCX’s Boiler Room, kan det kun blive en fest.

4. FKA Twigs

Hendes nye album lander i starten af næste år, og singlerne ‘Eusexia’ og ‘Perfect Stranger’ tyder på en psykedelisk technofest. Desuden skylder hun, eftersom hun var annonceret til det aflyste Roskilde i 2020.

FKA Twigs. (Foto: PR)

5. Fontaines D.C.

De spiller snart en udsolgt koncert i K.B. Hallen, hvilket tyder på at interessen er stor nok til endnu en tur forbi Danmark for det irske band.

6. Haim

Søster-trioen gav en seksstjernet koncert på Roskilde i 2022. Behøver vi at sige mere?

Haim på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

7. Jamie xx

Hans seneste album er som skabt til store lydanlæg, så et smut forbi festivalerne ville give mening. Måske som nattefest på Orange?

Jamie xx. (Foto: Gabe Ginsberg/Getty Images)

8. LCD Soundsystem

Det ikoniske newyorkerband vender tilbage med deres første album siden 2017, og vi ville tage imod dem med kyshånd på en større dansk festivalscene. Gammel kærlighed ruster ikke.

9. MJ Lenderman

Vi er vilde med amerikaneren, og håber at kunne høre sangene fra hans aktuelle og hidtil bedste album ‘Manning Fireworks’ live.

10. Sabrina Carpenter

Den storhittende amerikaner udgør, sammen med Charli XCX og Chappell Roan, det, som førstnævnte har kaldt popmusikkens nye »hellige treenighed«. Hun må gerne komme forbi og »leave quite an impression« på os, som hun synger på ‘Taste’.

Sabrina Carpenter. (Foto: PR)

11. Magdalena Bay

Deres seneste album er en tour de force ud i kalejdoskopisk electronica, hvilket kun kan fungere sublimt i en livesetting.

12. Waxahatchee

Apropos MJ Lenderman: Hans gode ven Waxahatchee er altid garant for rørende indiecountry, og vi knuselsker stadig hendes album ‘Tigers Blood’ fra i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af