Christopher Plummer om Kevin Spacey-erstatning: »Hvad kan jeg gøre? Jeg har fået rollen«

Christopher Plummer om Kevin Spacey-erstatning: »Hvad kan jeg gøre? Jeg har fået rollen«
Christopher Plummer i 'Beginners'

87-årige Christopher Plummers renomme som en gentleman går helt tilbage til gennembrudsrollen som familien Von Trapps overhoved i ’The Sound of Music’. Det var således også ærbødigt, at han med kort varsel trådte til i rollen som J. Paul Getty, da Kevin Spacey blev fjernet fra Ridley Scotts ’All the Money In the World’ som følge af de mange anklager om sexkrænkelser.

»Det handler egentlig ikke om at erstatte ham – det hele starter forfra. Alligevel er situationen meget bedrøvelig. Jeg er meget trist over, hvad der er sket med Kevin, men hvad kan jeg gøre? Jeg har fået rollen«, siger Plummer til Vanity Fair.

Formuleringen skal forstås på den måde, at alle scenerne med Kevin Spacey bliver erstattet med Christopher Plummer. Prisen for reshoots skulle lyde på 10 millioner dollars, hvilket er en fjerdedel af filmens budget. Datoen for premieren på ’All the Money In the World’ hedder 22. december, men mange spekulere i, hvordan Ridley Scott har tænkt sig at nå det i tide.

Kevin Spacey var efter sigende ti dage på settet, men mange af hans scener er optaget eksotiske steder. Spekulationer går på, om man vil sætte Plummer foran en green screen eller indsætte hans ansigt digitalt, hvilket Ridley Scott allerede eksperimenterede med under ’Gladiator’, hvor Oliver Reed døde under produktionen og en body double måtte klare resten af scenerne.

»Jeg beundrer Ridley Scott og er begejstret for at lave en film med ham. Så jeg tænkte, det var det. For lang tid siden var jeg på tale til rollen. Så jeg var bekendt med den, og så Ridley kom til mig og jeg takkede ja. Jeg havde lyst til at arbejde med ham. Han er rigtig god. Jeg elsker manuskriptet. Det er et vidunderligt manuskript«, fortæller Christopher Plummer.

Det paradoksale er lige netop, at Plummer var Scotts førstevalg til rollen. Men en yngre stjerne som Spacey blev anset for mere bankable, og Spacey brugte derfor timevis i sminken hver dag under optagelserne for at ligne en ældre mand som… Christopher Plummer.

Læs også: Fortilfælde til Kevin Spacey-fyring: Fire skuespillere, der blev erstattet efter optagelserne

Advertisement