Sun Kil Moon blev til ‘Sun-Killed Mood’ på Heartland Festival

Sun Kil Moon blev til ‘Sun-Killed Mood’ på Heartland Festival
Foto: Morten Rygaard

Det må have været op ad bakke at gå i ringen med Heartland for den evigt gnavne og kværulerende singer/songwriter Mark Kozelek, der i de seneste 15 år har udgivet flere stærke album som Sun Kil Moon. For det må godt nok være svært at holde den vrisne maske, når man optræder et så gennemført pittoresk sted som Heartland Festival ved Egeskov Slot.

Der skal dog mere end et renæssanceslot og godt 1.000 Kodak-moments per sekund til at muntre Kozelek op. I vanlig sarkastisk stil gik han og bandet på scenen og leverede en slingrende og mildest talt ikke synderligt charmerende udgave af Sinatra-klassikeren ’Something Stupid’. Til stor forbløffelse for det talstærke publikum, der ikke helt virkede til at vide, hvad det skulle mene og tro om det, der foregik på scenen.

»Tager han pis på os?«, spurgte min sidemand, og det var faktisk et meget godt spørgsmål. For det var en decideret blandet landhandel, den bokse- (og tydeligvis alkohol-)glade Kozelek havde taget med til Fyn.

Koncerten var da også den første på turnéen, fik han flere gange fortalt, og det lod sig mærke. Keyboardspilleren, der sad med nodeark for at kunne klimpre med, og trommeslageren fulgtes ofte ikke ad, og selv om det såmænd kan være charmerende nok med denne slags vaklende saloon-folk, så endte det oftest mere rodet end råt, når der gik øvelokale i den på scenen.

Bedst fungerede således sange som ’Dogs’ og ’Richard Ramirez Died of Natural Causes’ fra ’Benji’ samt den smukke og rørende ’Fragile’ om Chris Squire fra Yes, der døde af leukæmi. Her trådte det gumpetunge band i baggrunden og lod den mumlende og mesterlige historiefortæller, som Kozelek er, komme til sin ret.

Alligevel høstedes de største klapsalver, da Kozelek flere gange – til stor moro og forbløffelse – hyldede Danmark og vores stolte ‘fighter’ Brian Nielsen, som Kozelek er stor fan af.

Disse små huller i det sure fernis lukkede publikum ind bag den vrantne Kozelek. Desværre var der bare ikke nok af dem til, at Sun Kil Moons møde med den midtfynske sommersol blev den knock-out af en intimkoncert, det kunne have været. Koncerten endte med at gå alle 12 runder og ende uafgjort på point.

Læs anmeldelse: Heartland Festival: Kwamie Liv holdt hof med velgørende fredagschill

Sun Kil Moon. Koncert. Lowland Stage.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af