Diverse kunstnere

Karen O, dronningen af cool, i samarbejde med Spike Jonze, den ukronede konge af snørklet, amerikansk indie-cinema. Det var svært helt at holde forventningerne i ro, da nyheden om Jonzes filmatisering af den elskede børnebog ‘Where the Wild Things Are’ tilsat musik af Yeah Yeah Yeahs-sangerinden tikkede ind. Og da en ualmindelig appetitlig trailer med en akustisk udgave af Arcade Fires ‘Wake Up’ på lydsiden for nylig blev frigivet, kunne indiekids verden over så for alvor begynde at gå i kollektiv ekstase.

Nu er soundtracket her så. Filmen må vi vente med at se til december, men indtil da er Karen O og det band, hun til lejligheden har samlet og døbt The Kids, klar med 14 numre, hvor en stor del faktisk lyder som det omtalte Arcade Fire-nummer. Jonze har altså vidst, at han ville have noget i samme retning, da han hyrede sin ekskæreste til jobbet som filmkomponist, nemlig akustisk og organisk indierock med let genkendelige melodier, råbekor og skingre børnestemmer.

Og ja, resultatet er lige til at forelske sig i og til. Karen O har simpelthen skabt et værk, der er så livsbekræftende, fortryllende og charmerende, at man ikke er et øjeblik i tvivl om, at ‘Where the Wild Things Are’ med de sange på lydsporet bliver en af årets største filmoplevelser. Temasangen ‘All Is Love’, det smukke og spinkle Daniel Johnston-cover ‘Worried Shoes’ og den forløsende ‘Rumpus’ er magiske og forunderlige højdepunkter på et soundtrack, der uden de store anstrengelser eller armbevægelser bliver en medrivende hyldest til barndommen og fantasien.

Diverse kunstnere. 'Where the Wild Things Are'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af