Spiritualized

Et af den moderne rock store excentrikere er Jason ‘Spaceman’ Pierce. Gennem tre årtier har den 42-årige englænder kompromisløst jagtet det store rocksus med hjælp af bevidsthedsudvidende stimulanser, diktatorisk bandlederstil og – ikke mindst – svimlende ambitiøse, musikalske udladninger. Fra 1982-91 i den legendariske spacerock-gruppe Spaceman 3 og siden 1992 som eneste faste medlem af bandprojektet Spiritualized.

På trods af at man altid finder mindst en seriøs ørehænger eller to, når Pierce og co. udsender album, er det efterhånden 11 år siden, Spiritualized sidst leverede et fuldbyrdet, sammenhængende mesterværk i form af ‘Ladies and Gentlemen We Are Floathing in Space’. Hvilket ‘Songs in A & E’ desværre ikke ændrer på.

Der er ellers ikke en finger at sætte på starten af albummet. På ‘Sweet Talk’ benytter Pierce sig af den for ham så velkendte kombination af svulmende strygere, sublimt afmålt korakkompagnement og en melodi, der emmer af en nærmest religiøs længsel og udfrielsestrang. Herefter slentrer man hurtigt igennem et par mere gennemsnitlige kompositioner, indtil den lindrende førstesingle ‘Soul on Fire’, der lyder som Treo sat på musikalsk formel, igen løfter en op i de højere luftlag.

Denne vekslen mellem gedigne stjernestunder og mere forglemmelige numre karakteriserer overordnet ‘Songs in A & E’ – godt hjulpet på vej af, at bagmanden har valgt at inkludere hele 18 numre på albummet. Og så er det altså svært at holde dampen oppe hele vejen igennem. På begge sider af højtaleren.

Spiritualized. 'Songs in A & E'. Album. Spaceman/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af