Akon er nu ét skridt tættere på drømmen om at opføre Akon City

Akon er nu ét skridt tættere på drømmen om at opføre Akon City
Akon på scenen til MTV EMAs i Sevilla. (Foto: Dave J Hogan/Getty Images)

Det lyder måske en anelse naivt, men Akon har sat sig for at bygge et vaskeægte Wakanda i hjemlandet Senegal. Og forleden kom sangeren et stort skridt tættere på sin utopi, da han fik overdraget et areal på otte kvadratkilometer (hvilket svarer til et område på størrelse med Vesterbro) af Senegals præsident Macky Sall – det rapporterer CNN.

Rom blev ikke bygget på en dag, og det kommer Akon City heller ikke til at blive. Sangeren udtaler, at den ultramoderne by vil blive bygget over ti år. Når den er færdig, skal den ifølge målet være førende inden for flere områder. Hjertet af hele samfundet kommer til at være Akons egen kryptovaluta: AKoin.

Det er meningen, at valutaen skal indfases og ende med at være den eneste betalingsmulighed. Da Akon i 2018 præsenterede AKoin, forklarede han, hvorfor han mener, at blockchain-teknologien kan være en redning for kontinentet.

»Jeg tror, at blockchain og kryptovaluta kan være Afrikas frelser på mange måder, fordi det giver magten tilbage til folket. (…) Folket kan bruge valutaen til at komme frem i verden, og den tillader ikke regeringen at gøre de ting, som holder folket nede. Jeg kommer med koncepterne, og så lader jeg nørderne finde ud af det«.

Akon City skal også være verdens første by, der kører 100 procent på bæredygtig energi, og den er dermed også Senegals LEED-by, der betyder, at den er førende inden for energi- og miljødesign.

Akon har tidligere været i gang med projektet ’Akon Lighting Africa’, der skal give strøm til 600 millioner mennesker ved hjælp af solenergi. Indtil videre har de fået sat anlæg op i 14 lande, og projektet leverer el til over en million husstande.

Tiden vil vise, om Akon lykkes med at realisere den utopiske Akon City, men der er ingen tvivl om, at projektet lyder mildt sagt ambitiøst – hvilket dog ikke gør det mindre prisværdigt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af