Netflix sagsøgt over hitserien ‘Inventing Anna’

Netflix sagsøgt over hitserien ‘Inventing Anna’
Julia Garner som Anna Delvey i 'Inventing Anna' (Foto: Aaron Epstein/Netflix)

Netflix har fiflet med sandheden i hitserien ‘Inventing Anna’. Sådan lyder det i hvert fald, hvis man spørger Vanity Fair-redaktøren Rachel DeLoache Williams, der i serien bliver portrætteret af Katie Lowes.

Williams har sagsøgt Netflix for injurier med begrundelsen, at Netflix »af dramaturgiske årsager har truffet et bevidst valg om at vise Williams i færd med at gøre eller sige ting, der portrætterer hende som grådig, snobbet, illoyal, uærlig, kujonagtig, manipulerende og opportunistisk«.

Det skriver Deadline, der er i besiddelse af et udskrift af søgsmålet.

Williams’ advokat påpeger over for Deadline, at søgsmålet er nødvendigt, da Netflix-serien benytter Williams’ rigtige navn i stedet for at sløre detaljerne, som de ifølge advokaten har gjort ved mange andre af de virkelige personer, der portrætteres i serien.

Ifølge Williams har det blandt andet ført til »onlinemisbrug, ydmygelse og stress« og varig skade mod hendes ry.

Williams har tidligere skrevet om sit møde med Anna ‘Delvey’ Sorokin, der snørede hende for omkring 450.000 kroner, da storsvindleren fik Williams til at lægge ud for en tur til Marokko. Duoen var tætte veninder indtil da.

I søgsmålet fremgår det endvidere, at Williams havde solgt rettighederne til sine oplevelser med Delvey til HBO forud for ‘Inventing Anna’. HBO betalte angiveligt omkring 340.000 dollars for rettighederne til Williams’ bog ‘My Friend Anna: The True Story of a Fake Heiress’.

Det juridiske hold antyder i udtalelsen til Deadline, at Netflix forsætligt skulle have ønsket at skade Williams, fordi hun havde solgt rettighederne til sin bog til konkurrenten HBO.

Williams sigter efter et uspecificeret beløb i erstatning og at Netflix fjerner de injurierende detaljer fra ‘Inventing Anna’.

Netflix har endnu ikke kommenteret søgsmålet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af